Το funk, η soul και το hip hop, γίνονται η πρώτη ύλη για μία ακόμα εκρηκτική εμφάνιση, αυτή τη φορά σε Xmas φόντο.

Το πρώτο τους single “From scratch” κυκλοφόρησε το Μάρτη του 2014, από την Under Α Groove, ενώ το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ το “Mindtrap” που κυκλοφόρησε το 2016 από το ίδιο label, απέσπασε ιδιαίτερα εγκωμιαστικά σχόλια και κριτικές από κοινό και ραδιοφωνικούς παραγωγούς. Το 2018 πραγματοποιήθηκε το διαδικτυακό release των δύο τελευταίων τους single “Dust of Helion” και “Barefootin” ενώ αυτό το διάστημα ηχογραφούν νέο υλικό για το επόμενο άλμπουμ τους.

Με κοινό παρονομαστή το groove, ο Στάματης Λεκάτης (πλήκτρα), ο Γιώργος Κόλτσιου (κιθάρα), ο Κωνσταντίνος Στάμου (μπάσο), ο Άγγελος Διαμαντόπουλος (τύμπανα) και ο Νίκος Μαρτζιώκας (κρουστά), αναμειγνύουν την παραδοσιακή old school αφροαμερικάνικη μουσική με τα σύγχρονα ηλεκτρονικά ρεύματα των δυτικών μητροπόλεων.

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου θα παρουσιάσουν παλιό αλλά και νέο ακυκλοφόρητο υλικό μαζί με τους μοναδικούς MC Yinka, Thaliah, Σοφία Καμηνά και Γιάννη Κασσέτα.

Billa Qause – Opening Act

Ο Billa Qause παρουσιάζει τον έκτο solo δίσκο του, Somehow Someway. Ένας δίσκος εμπνευσμένος από την Hip-Hop κουλτούρα της δεκαετίας του ’90. Της εποχής που το είδος καθιερώθηκε στο μουσικό προσκήνιο, τότε που πολλά groups ακόμα και σήμερα είναι γνωστά και αγαπητά και στις νεότερες γενιές. Οι παραγωγές του άλμπουμ διακρίνονται από τα ρυθμικά samples και τα ραπ punchlines από την Χρυσή Εποχή του HipHop, συνοδευμένα με old school scratches από τον ίδιο τον Billa.

Για τη δημιουργία του άλμπουμ, ο Billa Qause πειραματίστηκε με δείγματα από Soul και Jazz δίσκους βινυλίου. Αυτή τη φορά συνδύασε τα χαρακτηριστικά του βαριά και old school beat από το MPC με πιο ηλεκτρονικούς και ατμοσφαιρικούς ήχους. Κατάφερε να κάνει το δίσκο να ακούγεται σαν ένας κλασσικός δίσκος από τα 90s’ αλλά παράλληλα και σαν ένας δίσκος που συνεχίζει να εξελίσεται μέρα με τη μέρα χωρίς να μεταβάλει το χαρακτήρα και την ενέργεια του. Το Somehow Someway είναι ένα ορχηστρικό Hip-Hop / Downtempo άλμπουμ με τις συμμετοχές επίσης του Kill Emil και του Krus που συνέβαλαν στα Beats And Pieces, All About Practice και Light My World.