Την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015, οι What the Funk και οι Road Duck έρχονται live στο Ρομάντσο. Δύο γκρουπ που δεν θα θέλουν να περιοριστούν σε ένα μόνο  μουσικό είδος, ενώνουν τις δυνάμεις τους στη σκηνή του Ρομάντσο.

What the Funk

Οι What the Funk, μετά από πολλές ώρες πειραματισμού στο στούντιο, και με πολλά live στο ενεργητικό τους σε underground σκηνές της Αθήνας αλλά και σε διάφορα φεστιβάλ, κυκλοφόρησαν το καλοκαίρι το ντεμπούτο άλμπουμ τους σε βινύλιο με τίτλο I’n’I. Όντας μια μπάντα χωρίς κύριο αντιπροσωπευτικό είδος ώστε να χωρέσουν σε ένα μόνο μουσικό ράφι δισκοπωλείου, οι ίδιοι πιστεύουν ότι ο πλουραλισμός των μουσικών επιλογών τους είναι αυτό που πραγματικά τους χαρακτηρίζει, καθώς στο I’n’I μπορεί κανείς να ακούσει από dub συνθέσεις με κοινωνικοπολιτικό στίχο σε κομμάτια όπως το Ομορφότερα όνειρα, Groovy Hip-Hop στο ομώνυμο κομμάτι What the Funk, μέχρι καθαρό reggae στολισμένο με ήχους από μπουζούκι στο Back to the roots.

Road Duck

Ο Νικόλας Γιακουμής (κιθάρα, φωνή), ο Αργύρης Μπάλος (τύμπανα), ο Στέλιος Πετρουλάκης (κιθάρα) και ο Στέφανος Μυσιρλής (μπάσο), γεννημένοι όλοι κάπου στο 92, στο Πολύγωνο, είναι φίλοι από το δημοτικό!

Το 2009 αποφάσισαν να κάνουν ένα γκρουπ παίζοντας punk. Ξεκινήσαν να  παίζουν punk, πολύ απλά γιατί είχαν την ανάγκη για εκτόνωση μέσα απ’ τη μουσική. Το 2011 υπήρξαν πολλές διαφορετικές μουσικές επιρροές απ’ τον καθένα ξεχωριστά, οδηγώντας στην αντίστοιχη εξέλιξη, και αποφάσισαν ότι τους ενδιαφέρει να παίζουν reggae και ska. Ηχογραφήσαμε λοιπόν το πρώτο μας

Demo περνώντας 9 μήνες δουλεύοντας.

Τέλη του 2013, οι Road Duck γνώρισαν την Περσεφόνη Ζυγομάλα ( σαξόφωνο) και την

Βαγγελιώ Καφετζοπούλου ( πλήκτρα, ακορντεόν) που εντάχθηκαν αμέσως στην παρέα και στο γκρουπ!

Πλέον η βάση των Road Duck είναι dub, reggae με αρκετά στοιχεία post, funk, και ska. Σύντομα θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τους άλμπουμ. Μέχρι τότε still jamming still free..