Η ΝovaMelancholia παρουσιάζει την περφόρμανς Ωδές στον πρίγκιπα στο νέο χώρο Μπαγκλαντές στο Κέντρο της Αθήνας.

Περφόρμανς από την ομάδα NovaMelancholia βασισμένη στην ομώνυμη ποιητική συλλογή του Νίκου Αλέξη Ασλάνογλου (Εκδόσεις Ύψιλον, 1981).

Η παράσταση «Ωδές στον πρίγκιπα» είναι μια ελεγεία για την απώλεια (ή το ανέφικτο) του έρωτα. Μαζί, και μια ελεγεία –άλλα κι ένα ξόρκι- για τη μελαγχολία των ημερών μας, για την πόλη της Αθήνας («Η θέση σου είναι στην Αθήνα, Πρίγκιπα»), για ό,τι μας αφορά. Οι «ωδές» πραγματεύονται όψεις της ερωτικής επιθυμίας: τα όρια ανάμεσα στην επιθυμία, τη φαντασίωση, τη ματαίωση, τη λαχτάρα και την ανάμνηση.

Ο έρωτας ως νοσταλγία του χαμένου παραδείσου, ως κρυμμένη μέσα μας μνήμη / γνώση, ή ως αέναη προσδοκία μιας έλευσης, μιας φανέρωσης.

Ταυτόχρονα, οι «Ωδές» τραγουδούν το σαδομαζοχιστικό παιχνίδι εξουσίας του έρωτα αλλά και τη δύναμη υπονόμευσης της εξουσίας, την αναρχία του έρωτα.

Η παράσταση φιλοδοξεί να στήσει ένα πρόσκαιρο ζωντανό μνημείο για τους χαμένους ή τους ξανακερδισμένους έρωτες της ζωής μας, αποτίνοντας φόρο τιμής σ’ έναν από τους πλέον ερωτικούς  ποιητές της νιότης μας, τον Νίκο Αλέξη Ασλάνογλου.

Σκηνοθεσία: Βασίλης Νούλας

Σκηνικά – Κοστούμια: NovaMelancholia

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελισάβετ Ξανθοπούλου
Παίζουν: Αντώνης Γκρίτσης, Λήδα Δάλλα, Αθανάσιος Κουβούσης, Αλέξια Σαραντοπούλου, Κώστας Τζημούλης, Δέσποινα Χατζηπαυλίδου. Κάθε βράδυ συμμετέχουν φίλοι μας στην απαγγελία των ποιημάτων.

Διάρκεια: 70 λεπτά