Με αφορμή την παγκόσμια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ Warren Ellis: Captured Ghosts για το έργο του πλέον σημαντικού δημιουργού κόμικ της …

δεκαετίας μας, οι Arte Fiasco σε συνεργασία με την Comicdom Press, την υποστήριξη του Bios και του  Ελληνικού κινηματογραφικού φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας, διοργανώνουν μια θεματική βραδιά στον χώρο του Bios που περιλαμβάνει την προβολή της ταινίας στο χώρο της Cinematheque, έκθεση έργων Ελλήνων illustrators εμπνευσμένων από τη δουλειά του Warren Ellis (Transmetropolitan, Planetary, Red, Gravel κ.α) καθώς και live μουσική με κομμάτια επίσης εμπνευσμένα από τους διαλόγους και την ατμόσφαιρα των κόμικς του.

Δημιουργός του ντοκιμαντέρ είναι ο Patrick Meaney, γνωστός στους κύκλους των φίλων των κόμικς για το ντοκιμαντέρ του με τίτλο Grant Morrison: Talking with Gods, που προβλήθηκε στο φετινό Comicdom Con Athens. Η πρεμιέρα του νέου του ντοκιμαντέρ, Warren Ellis: Captured Ghosts, θα πάρει τη μορφή μιας μεγάλης γιορτής, με την ταυτόχρονη προβολή του σε παραπάνω από είκοσι πόλεις του κόσμου, ενώ οι συμμετέχοντες στο ντοκιμαντέρ ποικίλουν  από ανθρώπους  του κόσμου των κόμικ όπως ο Matt Fraction και ο Darrick Robertson, μέχρι σταρ του Χόλιγουντ όπως η Helen Mirren.

Στην Ελλάδα, τον χώρο της προβολής έχουν αναλάβει να ντύσουν με δουλειά τους μερικοί από τους πιο σημαντικούς αντιπροσώπους της νέας γενιάς των illustrators. Αναλυτικά, θα εκτεθούν έργα των Μιχάλη Διαλυνά, Τάσου Παπαΐωάννου, Χρήστου Μαρτίνη, Βασίλη Γκογτζίλα, Σταυρούλα Ανθηροπούλου, Χριστίνα Ανθηροπούλου, Σοφία Σπυρλιάδου κ.α.

Τη μουσική της βραδιάς θα αναλάβουν οι Pan Pan, ION, MicrOOndaS,και Egg Hell. Με κοινό στοιχείο τους τον ηλεκτρονικό και πειραματικό ήχο, οι μουσικοί της βραδιάς ανέλαβαν να εξερευνήσουν τα θέματα και τους διαλόγους των κόμικς  του Warren Ellis  και να μας δώσουν πρωτότυπες δουλειές οι οποίες θα ακουστούν για πρώτη φορά. Τα σετ τους θα ηχογραφηθούν και στη συνέχεια θα κυκλοφορήσουνε ως δώρο στους φίλους των μουσικών και του Ellis.

Ταυτόχρονα, ένα multimedia project θα  στηθεί γύρω από όλο το event, με κομμάτια της δουλειάς του Warren Ellis να αποδομούνται από τους συμμετέχοντες (οπτικά, σχεδιαστικά και νοηματικά), με live painting και live scripting.

Η έναρξη της βραδιάς έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου, με το άνοιγμα της έκθεσης, ενώ η προβολή θα ακολουθήσει στις 8 το απόγευμα με τα live να λαμβάνουν χώρα μετά το τέλος της. Οι θέσεις για την προβολή είναι περιορισμένες στα 80 άτομα και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Φυσικά η πρόσβαση στους υπόλοιπους χώρους είναι ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια του event.

Live Music:
Pan Pan, ION, MicroOndas, Egg Hell (more tba)
Exhibiting:
Μιχάλης Διαλυνάς, Τασος Παπαΐωάννου, Χρήστος Μαρτίνης, Βασίλης Γκογτζίλας, Σταυρούλα Ανθηροπούλου, Χριστίνα Ανθηροπούλου, Σοφία Σπυρλιάδου (more tba)

Το πρόγραμμα της βραδιάς θα έχει ως εξής:

18:30 – Άνοιγμα έκθεσης illustration
20:00 –21.30 Προβολή του ντοκιμαντέρ Warren Ellis- Captured Ghosts
21:45 – Έναρξη μουσικών σετ