Το Θέατρο της Ημέρας παρουσιάζει το έργο του Λάκη Κουρετζή, Ω’- μέγα…! για 4 μόνο παραστάσεις στις 19, 20, 22 και 23 Μαϊου 2014.

Το έργο που αποτελεί μια αυτοσχεδιαστική παντομίμα για δυο πρόσωπα και τρεις φωνές, ξαναζωντανεύει στη σκηνή 40 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα (1974-2014).

Αναφέρεται στη ζωή του ανθρώπου την οποία προσπαθεί να συμπυκνώσει σε ένα γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου, αλλά και σε μια πανανθρώπινη φωνή (κραυγή; / επιφώνημα; / κλάμα; / διαστημικό βαθύτατα ανθρώπινο ήχο αναπνοής, ένδειξη ζωής ή προμήνυμα πόνου και θανάτου;) που εκστομίζεται σε διάφορες φάσεις της ανθρώπινης εξέλιξης και καθ’ όλη την διάρκεια του ανθρώπινου βίου. Εκφράζει πλήθος συναισθημάτων. Την αρχή και το τέλος της ζωής.

Υπαινίσσεται λειτουργίες της ανθρώπινης γλώσσας και του νοηματικού περιεχομένου των λέξεων. Λέξεις που γίνονται «εντολές», «νουθεσίες», «διδαχές», «προσταγές», «διαταγές», «απαγορεύσεις» που δέχεται ο άνθρωπος έξωθεν από διάφορες «αρχές», «εξουσίες», «κηδεμονίες» κ.α. και υπακούει σε αυτές ή κάποτε επαναστατεί στις καταστάσεις που του δημιούργησαν οι λέξεις.

Στην παράσταση που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Κόντος ερμηνεύουν οι: Παντελής Τσολάκος, Κώστας Στεφόπουλος, Κατερίνα Ρόιμπα, Άγγελος  Αρβανίτης και Κάτια Μακρυκώστα.

Σκηνικά –  Κοστούμια: Δημήτρης Κόντος
Βοηθός σκηνοθέτη: Παντελής Τσολάκος
Μουσική:  Α. Κυζούλης
Στην παράσταση ακούγονται επίσης συνθέσεις των: RimskyKorsakov,  Ιάννη Ξενάκη (ακούγεται η ηχογραφημένη κασέτα όπως ακούστηκε στην πρώτη παράσταση του 1974)

Σχεδιασμός  φωτισμού:  Βασιλείου Κώστας, Γιώργος Σηφάκης

Μακιγιάζ: Λυδία Στεφοπούλου

Ομάδα Πολυμέσων:  Άγγελος Δεμιράλης, Μαρία Καρατσώλη (MariKarto),Μαριλίζα Κόντου, Δημήτρης Μητράκας, Νίκος  Σολινταδάκης-Σιμορέλης

Διάρκεια: 65΄