Ο θίασος Συνθήκη παρουσιάζει κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Studio Μαυρομιχάλη το έργο του Άντον Τσέχωφ, Βυσσινόκηπος.

Το πέρασμα από τον 19ο στον 20ο αιώνα στη Ρωσία. «Όλη η Ρωσία είναι κήπος μας». Μια φράση που ακούγεται συχνά στο έργο του Τσέχωφ. Ένα κτήμα, με έναν υπέροχο κήπο, που ανθίζει, καρπίζει, μα που είναι υποθηκευμένο, λόγω κακής διαχείρισης. Οι τόκοι ανεβαίνουν, τα δάνεια δεν αντιμετωπίζονται, οι Τράπεζες αδιαφορούν για την ομορφιά, τη φήμη ή την χρησιμότητά του. Τον βγάζουν σε πλειστηριασμό. Ο «Βυσσινόκηπος» θα γίνει οικόπεδα. Η περιοχή θα «αναπτυχθεί», με ένα τσεκούρι να αναλαμβάνει εργασία, καταστρέφοντας μαζί κι αυτούς που αδυνατούν ν’ ακολουθήσουν.

Οι ομοιότητες με την δική μας αρχή του 21ου αιώνα ολοφάνερες. Ένα ίδιο τσεκούρι πάνω από τη δική μας χώρα.

Ο θίασος «ΣυνΘήκη» επιλέγει τον «Βυσσινόκηπο», γιατί έχει την ανάγκη να μιλήσει -μέσα από ένα σπουδαίο έργο- για την κρίση της δικής μας εποχής. Για την δική μας κοινωνία, που βίωσε μια περίοδο επίπλαστης ευμάρειας, μια περίοδο με “δανεικά, χωρίς ιδανικά”, βουτηγμένη στη χυδαιότητα και τη διαφθορά. Θέλουμε να μιλήσουμε για τις ευθύνες μας σε σχέση με “αυτό που χάνεται”, αλλά και τις ευθύνες μας γι’ αυτό που έρχεται.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Κωστής Ζ. Καπελώνης
Σκηνικά-κοστούμια: Ανδρέας Σαραντόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Άγγελος Κεχαγιάς
Εκτέλεση κοστουμιών: Βεστιάριο

Παίζουν: Δέσποινα Πόγκα, Μαρία Ελένη Μακρή, Αντώνης Ραμπαούνης, Αλέξανδρος Ζαχαρέας, Πάνης Καλοφωλιάς, Άγγελος Κεχαγιάς,  Ειρήνη Πανούση, Νίκος Παπαδόπουλος, Κλεοπάτρα Ροντήρη, Μαρλέν Σαίτη

Διάρκεια Παράστασης: 100 λεπτά