Ο διαγωνισμός «Museums in Short 2018» αφορά σε ταινίες μικρού μήκους που προβάλλονται σε Μουσεία. Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν δεκαεννέα (19) χώρες με σαράντα εννιά (49) ταινίες.

Τα δύο ελληνικά μουσεία που βραβεύτηκαν είναι το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων.

Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας βραβεύτηκε στην κατηγορία της προώθησης, για το βίντεο με τίτλο «Tracing the footsteps of human society» («Εντοπίζοντας τα ίχνη της ανθρώπινης κοινωνίας»), της εταιρείας Macine Motion Pictures, σε σκηνοθεσία Γιώτη Βράντζα, και μουσική επένδυση του Kai Engel. Το βίντεο παρουσιάζει τα κυριότερα χαρακτηριστικά του θεσσαλικού πολιτισμού στη διάρκεια των αιώνων, μέσα από εκθέματα του Διαχρονικού Μουσείου, συνδυασμένα με υπέροχα τοπία της Θεσσαλίας, προβάλλοντας, τελικά, όχι μόνο το Μουσείο, αλλά το παρελθόν μιας ολόκληρης περιοχής.

To Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων, συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό με την ταινία μικρού μήκους «Είμαι ο Λέων των Κυθήρων» (I am the Lion of Kythera) και τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού. Η ταινία του Μουσείου Κυθήρων πέτυχε επίσης την κατάταξη της στην βραχεία λίστα των τεσσάρων διακριθέντων ταινιών στην κατηγορία story telling.

Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων

Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από τους φορείς musil – Museum of Industry and Labour, EMA- European Museum Academy, Fondazione Brescia Musei, Forum of Slavic Cultures και ICOM Italia.

Η τελετή της βράβευσης πραγματοποιήθηκε στην πόλη Piran της Σλοβενίας την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα βραβευμένα βίντεο στις παρακάτω διευθύνσεις:

Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

http://www.dml.culture.gr/index.php/el/nea/deltia-typou/127-to-diaxroniko-mouseio-larisas-symmetexei-ston-diagonismo-museums-in-short-2017

Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων:

http://followodysseus.culture.gr/Portals/54/Videos/EFA%20DYTIKHS%20ATTIKHS/Mouseio%20Kuthhrwn/LeonGRE4.mp4

http://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.museumsinshort.eu%2F&h=AT2-dqSJqEgIUY5NoGN6nPsaIWMppy2MJOpqW40fQNCnjWVpmNU_VqHnKQVJP4AAEbDdi2qzbd4HNUHbyXdjLY1LH4ZqcCewpysfAtzH5WWkdf5NmQ4ZU-248g

http://www.museumsinshort.eu/news/dettaglio_news.asp?id=87


Κεντρική φωτογραφία άρθρου: Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας