Η Ομάδα Σημείο Μηδέν με χαρά ανακοινώνει πως η «Ένωσις Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών» απένειμε, στο πλαίσιο των «Βραβείων Κουν 2016» το βραβείο σε νέο ή πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη του θεάτρου στην ηθοποιό Ελεάνα Γεωργούλη για τις ερμηνείες της στα έργα «Βόυτσεκ» του Γκέοργκ Μπύχνερ και «Εμείς» του Γιεβγκιένι Ζαμιάτιν που παρουσιάστηκαν, σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου, στο Θέατρο Άττις – Νέος Χώρος κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2015-2016.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών αναφέρει σχετικά με τη βράβευση της Ελεάνας Γεωργούλη:

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ ΝΕΟ Ή ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

«Στην Ελεάνα Γεωργούλη για τις ερμηνείες της στο Νέο Χώρο του Θεάτρου Άττις και σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου, ως «Μαρία» στο έργο «Βόυτσεκ» του Γκέοργκ Μπύχνερ και ως «I-330» στο έργο «Εμείς» του Γιεβγκιένι Ζαμιάτιν, για τον μοναδικό και άμεσο τρόπο με τον οποίο μετέτρεπε ένα θέατρο βασικά σωματικό, σε δρώντα λόγο, χαρίζοντας υπόσταση υλική στις λέξεις, κάνοντάς τις χειροπιαστές».

Η τελετή της απονομής των Βραβείων Κουν 2016 έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, στις 12.00 το μεσημέρι.

Πρόεδρος της επιτροπής Θεάτρου και Χορού είναι η Αριστούλα Ελληνούδη ενώ συμμετέχουν επίσης οι κριτικοί: Κωστής Δ. Μπίτσιος, Λέανδρος Πολενάκης, Καλλιόπη Ραπανάκη και Ανδρέας Ρικάκης.

Διαβάστε επίσης:

Οι φετινοί νικητές των Βραβείων Κάρολος Κουν και των Βραβείων Θεάτρου και Μουσικής