Το Βραβείο πεζογραφίας του περιοδικού Κλεψύδρα συμπλήρωσε 10 χρόνια, διανύοντας μια σημαντική διαδρομή που επέτρεψε στα Μέλη της Κριτικής Επιτροπής να διαβάσουν πολύ σημαντικά βιβλία, βιώνοντας αφενός μια ενδιαφέρουσα αναγνωστική εμπειρία και αφετέρου τη χαρά της επικοινωνίας, της ανταλλαγής γόνιμων ανησυχιών και της καλλιέργειας του δημιουργικού προβληματισμού. Την Κριτική Επιτροπή στελέχωσαν σημαντικοί άνθρωποι της επιστήμης, των γραμμάτων και των Τεχνών στους οποίους το περιοδικό οφείλει θερμές ευχαριστίες και εκφράζει την ευγνωμοσύνη του.

Αλφαβητικά οι άνθρωποι που διετέλεσαν Μέλη της Κριτικής Επιτροπής:
Δημήτρης Δασκαλόπουλος, Δημήτρης Θάνας, Περικλής Λιανός, Εριφύλη Μαρωνίτη, Τέσυ Μπάιλα, Κυριακή Μπεϊόγλου, Νίκος Παπαγεωργίου, Έφη Ριζά, Κατερίνα Σπυροπούλου, Δημήτρης Στεφανάκης, Γιώργος Συμπάρδης, Γιώργος Χάκας.

Στη φετινή εκδήλωση θα βραβευθεί το βιβλίο του Φαίδωνα Ταμβακάκη, Το τελευταίο ποστάλι, εκδ. Εστία, που προκρίθηκε ομόφωνα για το Βραβείο Κλεψύδρα 2022. Επίσης θα δοθούν τα βραβεία των ετών 2020 και 2021, αφού οι αντίστοιχες εκδηλώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας.