Την ημέρα των εγκαινίων θα παρευρίσκεται στο Void η ανερχόμενη καλλιτέχνις Alix Marie, η οποία θα αποτελέσει την 1η artist in residency του Void  για τη νέα χρονιά από τον Οκτώβριο έως αρχές Δεκεμβρίου. Στο διάστημα αυτό θα προετοιμάσει το έργο που θα παρουσιάσει στο NRW Forum, στα πλαίσια του Düsseldorf Photo Weekend το 2018 αλλά και πολλές άλλες συνέργειες με το Void που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Στα  πλαίσια του Chat & Wine, την ίδια μέρα στις 20:00, η Alix θα συνομιλήσει με την Χριστίνα Ανδρουλιδάκη (CAN gallery) για το έργο της, το νέο της φωτογραφικό βιβλίο σε συνεργασία με τον Morel Books με τίτλο Blue, αλλά και για τη συμμετοχή της στο unseen (Άμστερνταμ).

Παράλληλα το Void θα παρουσιάσει  τις 6  πολυαναμενόμενες εκδόσεις του:  Tο “Home Video Diary” (Attilio Solzi), το “Paradise Inn” (Μαρίνος Τσαγκαράκης), το “How to Run Away from Wuppertal” (Άνια Βουλούδη)  και τα 3 “Impromtu” zines (Alessandro Terni, Nicola Avanzinelli, Yuri Ichioka). Και οι 6 εκδόσεις παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο Gazebook photobook festival (Ιταλία).

Μετά τη στάση τους στην Αθήνα,  θα συνεχίσουν στο Polycopies (Γαλλία) και στο Lisbon’s Photobook Fair (Πορτογαλία), στα οποία θα παρευρεθεί και ο Γάλλος φωτογράφος Antoine D’agata για book signing του βιβλίο που εκδόθηκε πέρυσι απο το Void, με τίτλο “Cidade de Pedra”.

Σχετικά με τα έντυπα

To Home Video Diary, είναι ένα project που ξεκίνησε ο Ιταλός καλλιτέχνης  Attilio Solzi  πριν από 10 χρόνια. Στις 200 σελίδες του, ο Attilio δείχνει πως  μέσα από το οικείο και το προσωπικό εμφανίζεται το γκροτέσκο. Παγώνει την κίνηση της βιντεοκάμερας και μας επιτρέπει να σταθούμε στη στιγμή.  Φίλοι και γείτονες μεταμορφώνονται σε πρωταγωνιστές  του ασπρόμαυρου κόσμου του και εμείς ως θεατές παρακολουθούμε το σουρεαλισμό της καθημερινότητάς του. Το βιβλίο εκδόθηκε από το Void σε 300 αντίτυπα.

Το Paradise Inn, του Μαρίνου Τσαγκαράκη παίρνει για πρώτη φορά μορφή στο artist book που εκδόθηκε από το Void, σε limited edition 100 αντιτύπων. Μέσα από μια έκδοση που περιλαμβάνει 3 διαφορετικές ενότητες χειροποίητης βιβλιοδεσίας ο Μαρίνος σχολιάζει την ανεξέλεγκτη τουριστική ανάπτυξη και τις συνέπειές της. Μέσα από την χαρτογράφηση και την απεικόνιση των «τουριστικών παραδείσων» αναρωτιέται για την διατήρηση της ταυτότητα των τόπων, αλλά και την βιωσιμότητα αυτών.

Στο How to Run Away from Wuppertal η Άνια Βουλούδη μας παρουσιάζει τα 12 βήματα για να δραπετεύσει κανείς απο το Wuppertal. 12 κάρτες μέσα σε χειροποίητο κουτί σε 64 αντίτυπα μαζί με ένα ποίημα σε 64 μέρη.

Impromptu zines

Τα zines “Scattered traces “(Alessandro Terni), “C.G.N. – 504582” (Nicola Ananzinelli), “Impromptu” (Yuri Ichioka)  δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του project Imporomptu του Gazebook photobook Festival στη Σικελία ύστερα από ανοιχτή πρόσκληση του Void σε καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν το φωτογραφικο μεσο. Το Void σε συνεργασία μαζί τους δημιούργησε σε real time 3 διαφορετικά zines μέσα σε 3 μέρες σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

Όλα τα zines και τα βιβλία θα διατίθενται προς πώληση την ημέρα των εγκαινίων καθώς και τις υπόλοιπες μέρες λειτουργίας του Void.

Void

To Void ιδρύθηκε το 2016 και είναι ένα νέο project αφοσιωμένο στη σύγχρονη φωτογραφία και τα νέα μέσα.  Στόχος του είναι η προώθηση ανερχόμενων καλλιτεχνών, η σύμπραξη με καταξιωμένους δημιουργούς με κύριο στόχο την εύρεση νέων προσεγγίσεων στη φωτογραφία και την εκπαίδευση στην Αθήνα. Το πρόγραμμα του περιλαμβάνει  εναλλακτικές εκδόσεις, εκθέσεις, workshop & masterclass, δράσεις μέσα στο αστικό τοπίο, και συνέργειες με άλλους διεθνείς φορείς.