Τι κοινό έχει ο Έντγκαρ Άλαν Πόε με τον συγγραφέα Λούι Μπέιαρντ;

Είναι βασικός ήρωας του σαγηνευτικού βιβλίου του Μπέιαρντ, ο οποίος μαζί με τον πρωταγωνιστή Ογκάστους Λάντορ καλείται να βρει την άκρη του νήματος και να αποκαλύψει τον στυγνό δολοφόνο. Στις σελίδες του βιβλίου περιδιαβαίνουν κι άλλα ιστορικά πρόσωπα, όπως ο Θέιερ, ο Χίτσκοκ, ο Κεμπλ, κάνοντας το Βλέμμα από γαλάζιο ένα ανάγνωσμα που θα θυμάστε για καιρό.

Υπόθεση

Στη Στρατιωτική Ακαδημία του Ουέστ Πόιντ, τη γαλήνη μιας βραδιάς του Οκτώβρη του 1830 έρχεται να διαταράξει η ανακάλυψη της σορού ενός νεαρού δοκίμου, η οποία κρέμεται από ένα σκοινί λίγο έξω από τις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου. Το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας δεν φαίνεται απίθανο, όμως το επόμενο πρωί ένα ακόμα αποτρόπαιο στοιχείο έρχεται στο φως: κάποιος έχει αφαιρέσει την καρδιά από το πτώμα.

Ανήμπορη να δώσει απαντήσεις και θέλοντας απεγνωσμένα να αποφύγει κάθε αρνητική δημοσιότητα, η Ακαδημία απευθύνεται στον Ογκάστους Λάντορ, έναν πρώην αστυνομικό, φημισμένο για τις αποτελεσματικές πρακτικές του τον καιρό που δούλευε στη Νέα Υόρκη. Καθώς ο Λάντορ αρχίζει να ανακρίνει τους σπουδαστές που γνώριζαν τον νεκρό, ανακαλύπτει έναν πρόθυμο βοηθό στο πρόσωπο ενός κυκλοθυμικού και ενδιαφέροντα νεαρού δοκίμου. Το όνομά του; Έντγκαρ Άλαν Πόε.

Οι δύο άντρες, διαφορετικής ηλικίας αλλά παρόμοιας ευφυΐας, συνεργάζονται στενά και αναπτύσσουν μια βαθιά σχέση, καθώς οι έρευνες τους οδηγούν σε έναν κρυφό κόσμο με μυστικές λέσχες, τελετουργικές θυσίες και ακόμα περισσότερα πτώματα.

(Από το οπισθόφυλλο)

Λούι Μπέιαρντ

Ο Λούι Μπέιαρντ, γεννημένος στις 30 Νοεμβρίου 1963 στην Αλμπουκέρκη του Νέου Μεξικού, είναι Αμερικανός συγγραφέας. Έχει γράψει επίσης τα βιβλία: Fool’s Errant, Endangered Species, Mr. Timothy, The Black Tower, The School of Night, Roosevelt’s Beast, Lucky Strikes και Courting Mr. Lincoln.

Απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Πρίνστον, ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Νορθγουέστερν. Ζει στην Ουάσινγκτον και διδάσκει λογοτεχνική γραφή στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσινγκτον.

Εργάστηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών για τη βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος Έλενορ Χολμς Νόρτον και ως γραμματέας Τύπου για τον τότε βουλευτή των Δημοκρατικών Φιλ Σαρπ.