Τα Βιβλιοπωλεία είναι το άθροισμα της ιστορίας των βιβλιοπωλείων, οι σχέσεις τους με τους συγγραφείς και το πώς έγιναν κεντρικά σημεία κουλτούρας και πολιτικής αντίστασης — όλα καταλήγουν σ’ ένα ταξίδι από το εμπόριο βιβλίων της αρχαίας Ρώμης ως τον 21ο αιώνα. Νοσταλγικό αλλά και απομυθοποιητικό το βιβλίο είναι και κριτική του πολιτισμού και μαζί ταξιδιωτικό χρονικό.

Κάθε φορά που διαβάζω αυτό το βιβλίο με κατακλύζει αστραπιαία η επιθυμία να φτιάξω τις βαλίτσες μου και να αρχίσω να τα επισκέπτομαι ένα προς ένα. Ένα βιβλίο σαν κυνήγι θησαυρού. – Cees Noteboom

Ο συγγραφέας

Ο Χόρχε Καριόν διδάσκει σύγχρονη λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Pompeu Fabra της Βαρκελώνη όπου και διευθύνει το μεταπτυχιακό τμήμα της δημιουργικής γραφής. Γράφει για τους New York Times στην Ισπανία καθώς και σε διάφορα ισπανικά και λατινοαμερικάνικα περιοδικά, όπως το El Paίs,το Vanguardia and το Arcadia. Το βιβλίο του Los Muertos βραβεύτηκε στο Festival de Chambéry το 2011. Το βιβλίο του Βιβλιοπωλεία έλαβε το 2013 το δεύτερο Βραβείο Δοκιμίου Anagram, έχει μεταφραστεί σε 10 γλώσσες, ενώ στα Ισπανικά κυκλοφόρησε η έβδομη έκδοση που έχει ήδη πουλήσει 20.000 αντίτυπα.