Ο Προσηλωμένος, η πολυαναμενόμενη συνέχεια του Συνοδοιπόρου, που απέσπασε το Βραβείο Μυθοπλασίας Pulitzer το 2016 και πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, αφηγείται την ιστορία ενός άντρα «με δύο μυαλά» που φτάνει ως πρόσφυγας στο Παρίσι, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, με τον αδελφοποιτό του, τον Μπον. Πασχίζουν και οι δύο να ξεπεράσουν το παρελθόν τους και να διασφαλίσουν το μέλλον τους εμπλεκόμενοι με τον καπιταλισμό σε μία από τις πιο ξεκάθαρες μορφές του: τη διακίνηση ναρκωτικών.

Τραυματισμένος ψυχικά από την αναμόρφωσή του στα χέρια του παλιού καλύτερού του φίλου, του Μαν, και προσπαθώντας να ενσωματωθεί στη γαλλική κουλτούρα, ο Συνοδοιπόρος βρίσκει το Παρίσι σαγηνευτικό και, συνάμα, ανησυχητικό. Συγχρωτίζεται με μια ομάδα αριστερών διανοούμενων που τους συναντά σε δείπνα τα οποία οργανώνει η Γαλλοβιετναμέζα «θεία» του, και έτσι βρίσκει διέγερση για τον νου του αλλά και πελατεία για τα ναρκωτικά που διακινεί. Η νέα του ζωή, ωστόσο, εμπεριέχει κινδύνους που δεν είχε προβλέψει, όπως το μαρτύριο του εθισμού, ο αυταρχισμός ενός κράτους που διατηρεί αποικιοκρατική νοοτροπία, ή το φαινομενικό παράδοξο του πώς να επανενώσει τους δύο καλύτερούς του φίλους, των οποίων η κοσμοθεώρηση τούς φέρνει σε απόλυτη αντιπαράθεση. Ο Συνοδοιπόρος θα χρειαστεί όλη του την ευφυΐα, την ευρηματικότητα και την ηθική ευελιξία προκειμένου να υπερισχύσει.

Γεμάτο αγωνία και υπαρξιστική ένταση, ο Προσηλωμένος είναι μια ιλιγγιώδης προσωπογραφία προσήλωσης και προδοσίας που καθιερώνει τον Viet Thanh Nguyen στο στερέωμα των αμερικανικών γραμμάτων.