Το Festival Μηδέν έρχεται στην Αθήνα την Παρασκευή 7, Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2007 στον Πολυχώρο Αλεκτον στον Κεραμικό. Είναι ένα τριήμερο προβολών 200 έργων βίντεο-δημιουργίας από όλο τον κόσμο.

Το Festival Μηδέν έρχεται στην Αθήνα την Παρασκευή 7, Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2007 στον Πολυχώρο Αλεκτον στον Κεραμικό. Είναι ένα τριήμερο προβολών 200 έργων βίντεο-δημιουργίας από όλο τον κόσμο.


Πρόκειται για ένα τριήμερο προβολών με εκτενείς επιλογές από τα έργα που έχουν παρουσιαστεί στην Καλαμάτα, δίνοντας την ευκαιρία στο αθηναϊκό κοινό να τα γνωρίσει από κοντά σε ένα event που φιλοδοξεί να αποτελέσει τόπο συνάντησης και συνομιλίας με τη σύγχρονη βίντεο-δημιουργία.


Το Festival Μηδέν, που έρχεται στην Αθήνα με πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Πολίτες για το Μέλλον είναι το πρώτο αφιέρωμα στη video δημιουργία που πραγματοποιείται στην ελληνική περιφέρεια εδώ και τρία χρόνια και συγκεκριμένα σε ανοιχτό δημόσιο χώρο.


Με κεντρικό άξονα τη βιντεοτέχνη και μέσα από την ανάπτυξη ενός συνόλου δραστηριοτήτων το Festival Μηδέν έχει σα στόχο την επικοινωνία μέσα από την τέχνη, και ειδικότερα τη βιντεοτέχνη και τα Νέα Μέσα, αλλά και την ενεργοποίηση της κοινότητας σε μια κατεύθυνση παραγωγής καλλιτεχνικού έργου και αδιαμεσολάβητης έκφρασης.


Η παρουσίαση στην Αθήνα είναι ένα γεγονός διάρκειας 3 ημερών με προβολές σε συνεχή ροή, προγραμματισμένα screenings, αλλά και προβολές με επιλογή από το κοινό.


Περιλαμβάνει πάνω από 200 βίντεο από αντίστοιχους δημιουργούς με συμμετοχές από κάθε γωνιά του πλανήτη.


Οι συμμετοχές προέρχονται από 30 και πλέον χώρες, από την Ελλάδα και την Κύπρος, μέχρι το Ισραήλ και την Παλαιστίνη, το Ιράκ τις ΗΠΑ, την Βραζιλία, την Αυστραλία, την Ταϊβάν και την Κορέα.


Το πρόγραμμα διαρθρώνεται σε ειδικές ενότητες και αφιερώματα, με βάση κοινά μορφολογικά στοιχεία και θεματικούς άξονες, διευκολύνοντας την «ανάγνωση» των έργων, που καλύπτουν γενικά ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων προβληματισμών, τάσεων και τεχνοτροπιών.


Την Καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος έχουν κάνει οι Μαργαρίτα Σταυράκη και Γιούλα Παπαδοπούλου.


INFO
Παρασκευή 7, Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2007
Πολυχώρος Αλεκτον
Σφακτηρίας 43,Κεραμεικός, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη
Κεντρικές προβολές κάθε μέρα στις 20.00
Τηλ: 3821222, www.festivalmiden.gr