Η γκαλερί Black Duck φιλοξενεί την ομάδα Φωτογραφία Δυτικά και την έκθεση φωτογραφίας Βήματα Ψυχής στα Δυτικά, από τις 6 έως τις 18 Μαρτίου 2014.

Η «Φωτογραφία Δυτικά» είναι μία ομάδα ανθρώπων διαφόρων ηλικιών οι οποίοι έχουν διαφορετικές θεματολογίες, διαφορετικές προσεγγίσεις, διαφορετικές ανησυχίες αλλά όλοι μαζί έχουν ένα κοινό σημείο που τους ενώνει. Το πάθος τους για την τέχνη της Φωτογραφίας.

Η ομάδα «Φωτογραφία Δυτικά» ξεκίνησε την πορεία της το 2011, και όπως σημειώνουν οι ίδιοι, από τότε βρίσκονται σε μια συνεχή «προσπάθεια να προσεγγίσουμε την οπτική αντίληψη των πραγμάτων μ΄ένα μοναδικό ξεχωριστό τρόπο για τον καθένα μας, όπως λέει και ένας από τους δημοφιλέστερους φωτογράφους που έβαλε τη σφραγίδα του στη φωτογραφική τέχνη του εικοστού αιώνα ο Ανρί Καρτιέ Μπρεσόν: Μόνο το βλέμμα των αγαλμάτων δεν αλλάζει ποτέ. Η ζωή είναι μια συνεχής αλλαγή κι ο θάνατος μια διαρκής ακινησία. Η όραση είναι ένα αέναο ερωτηματικό. Ελάχιστοι άνθρωποι βλέπουν πραγματικά, οι περισσότεροι αποφεύγουν να αμφισβητήσουν την οπτική τους.

Πέρα από τις παρουσιάσεις της δικής μας δουλειάς διοργανώνουμε σεμινάρια, εκθέσεις, συζητήσεις και παρουσιάσεις Ελλήνων αλλά και ξένων φωτογράφων και πάντα προσπαθούμε μέσα από τον κόσμο της φωτογραφίας να βρεθούμε σε μία άλλη διάσταση.

Την Ομάδα αποτελούν οι: Βαγενά Κωνσταντίνα, Βαφειαδάκης Γιάννης, Βραχνός Σταύρος, Δοβλέτογλου Σέβη, Δροσάκη Βασιλεία, Καρασαββίδου Άννα, Καρπούζης Δημήτρης, Κουρτίδης Τάσος, Κρητικού Μαρία, Κρύωνας Κρέων, Λαγούδη Αγγελική, Μπέκος Δημήτρης, Μπούσουλα Ελένη, Παπαδάκος Δημήτρης, Παπαχρήστου Στέφανος, Παππάς Μιχάλης, Πετρομανωλάκη Ειρήνη, Πλιατσικούρης Τρύφωνας, Πρωτοπαπάς Βασίλης,  Ρημαντωνάκη Ελένη,  Σιάλαρη Γιάννα, Σταμέλου Νέκτη,  Στυλιανόπουλος Παναγιώτης, Σφακιανάκης Αντώνης,  Τεντόμας Νίκος, Τρυπαρόλης Παναγιώτης, Φαλελάκης Γιάννης.