Το θεατρικό έργο για παιδιά ΒατΡαπουνζέλ, το οποίο βασίζεται στα παραμύθια των αδερφών Γκριμ, σας περιμένει στο «Το Σπίτι των Παραμυθιών – Το Μουσείο Αλλιώς» κάθε δεύτερο Σάββατο του μήνα στις 18.00!    

 

Η υπόθεση του έργου

Μεγαλώνοντας σε ένα μικρό διαμέρισμα της Αθήνας δύο αδελφές ,με την παιδική τους φαντασία να καλπάζει ,καλούνται να φέρουν στα μέτρα τους, τους κόσμους που γεννάει το παιδικό τους μυαλό. Με αφορμή τα γνωστά παραμύθια  ‘Βασιλιάς Βάτραχος’ και ‘Ραπουνζέλ’ και με υλικά την παιδικότητα τους αλλά και ό,τι μπορούν να ξετρυπώσουν από την μικρή αποθήκη του σπιτιού τους ξεκινάνε να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα. Να παίζουν! Αυτό που καμία τους όμως δεν μπορεί να φανταστεί είναι το πόσο πιο κοντά θα έρθει η μία στην άλλη μόλις το παραμύθι τελειώσει και καταλάβουν πως όλοι οι άνθρωποι κρύβουν μέσα τους ένα μικρό βατραχάκι ή μία όμορφη πριγκίπισσα και πως η αγάπη φτιάχνει κόσμους που χωράνε παντού. Ακόμα και στο μικρό τους διαμέρισμα.


Λίγα λόγια για την παράσταση

Το θεατρικό κείμενο της  ΒατΡαπουνζέλ βασίζεται στα παραμύθια των αδερφών Γκριμ Βασιλιάς Βάτραχος και Ραπουνζέλ και είναι γραμμένο σε ποιητικό λόγο. Η παράσταση δημιουργήθηκε για δύο ηθοποιούς, οι οποίοι εναλλάσσουν τους διαφορετικούς ρόλους του παραμυθιού. Ο λιτός σκηνικός χώρος αποτελεί τον βασικό άξονα πάνω στον οποίο χτίστηκε η παράσταση και η ατμόσφαιρα της. Η ΒατΡαπουνζέλ χωράει κυριολεκτικά σε μία extra large βαλίτσα, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να μεταφέρεται παντού και κατ‘ επέκταση εκφράζει την πεποίθησή μας ότι με απλά μέσα μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί φτιάχνοντας ένα θέαμα που διακρίνεται από ποιότητα και ευαισθησία. Η παράσταση ΒατΡαπουνζέλ διαρκεί 45 λεπτά & ακολουθεί εικαστική δραστηριότητα 30 λεπτών, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 9 ετών και παίζεται στα Ελληνικά, στα Αγγλικά και στα Γερμανικά.


Λίγα λόγια για την εταιρεία Θέατρο ΡΕΤΡΟ

Η ‘Θέατρο ΡΕΤΡΟ’ δραστηριοποιείται στην παραγωγή θεατρικών παραστάσεων που αφορούν το παιδί και το παιδί μέσα μας. Επιθυμία της «Θέατρο ΡΕΤΡΟ» είναι η δημιουργία μιας θεατρικής εμπειρίας, που σέβεται όχι μόνο τη νοημοσύνη και την ευαισθησία του παιδιού, θεωρώντας το ‘εν δυνάμει ενήλικα’, αλλά και την προσωπική αισθητική και το χιούμορ του ενήλικα. Η «Θέατρο ΡΕΤΡΟ» αναζητά μύθους ανά τον κόσμο οι οποίοι να έχουν την βάση τους σε αντίστοιχους Ελληνικούς.  Στόχος της είναι να συμβάλλει στη διαπολιτισμική επαφή των λαών, με το να ταξιδεύει τους ‘μύθους’ που έγιναν  ‘παραστάσεις’ στη χώρα καταγωγής τους. [Βερολίνο 2015, Όσλο 2013]. Εδρεύει στην Αθήνα και παρουσιάζει τις παραστάσεις της, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Συντελεστές:

Διασκευή Κειμένου: Μαργαρίτα Κυραγιάννη

Σκηνοθεσία,  Σκηνογραφία, Επιμέλεια μουσικής: Αιμίλιος Αλεξανδρής                                                                           

Σκηνικά αντικείμενα: Βάλια Παπακωνσταντίνου                                                   

Ζωγραφική Σκηνικού: Αντρέας Κανελλόπουλος & Μάριος Ράμμος                                                       

Κοστούμια: Βάλια Παπακωνσταντίνου, Bahaldoin Kachach

Σχεδιασμός φωτισμού, φωτογραφία: Παύλος Μαυρίδης

Μετάφραση θεατρικού έργου στα Αγγλικά: Ελένη Καζαντζίδου, Μιχάλης Κουλουρίδης

Μετάφραση θεατρικού έργου στα Γερμανικά: Στέλλα Αβτζόγλου , Χριστίνα Φράγκου, Νικολέττα Χαραλαμποπούλου

Γραφιστικά: Σπυριδούλα Αρταβάνη                                                                

Οργάνωση παραγωγής: Θηρεσία Θεοδώρου                                              

Διεύθυνση  παραγωγής: Αγγελική Φράγκου

Παίζουν: Νίνα Αδαμοπούλου, Βάλια Παπακωνσταντίνου


Η παράσταση παίζεται στα Ελληνικά, στα Αγγλικά & στα Γερμανικά.

Διάρκεια παράστασης _45′
Ηλικίες παιδιών _ 6 έως 9 ετώΝ

Η παράσταση έχει τη δυνατότητα μεταφοράς  σε όλους τους χώρους.