Η πόλη μας. Τ’ όνομα της μας ενώνει. Μόνο. Σ’ αυτήν την τεράστια πόλη, φτιάχνει ο καθένας μας, μια άλλη μικρότερη. Την δική του πόλη. Που οι δρόμοι της οδηγούν στους φίλους, στην οικογένεια, στους έρωτες, στις δουλειές μας.

Έξω απ αυτούς χρειαζόμαστε GPS. Δρόμοι επαναλαμβανόμενοι, γνωστοί, τους  περπατάμε χωρίς να βλέπουμε. Κοιτάμε, αλλά δεν βλέπουμε. Χάνουμε στιγμές, ανθρώπους, χαμόγελα. Χάνουμε ευκαιρίες. Να σκεφτούμε, να βοηθήσουμε, να αποφύγουμε ένα ατύχημα, να εκπλαγούμε και να εκπλήξουμε.

Εμείς στην Κοραή 4, φτιάξαμε μια υπόγεια πόλη. Μια αόρατη πόλη. Εδώ κατοικούν αόρατοι άνθρωποι. Όλοι αυτοί, που δεν τους  δίνουμε σημασία στους επάνω δρόμους. Άνθρωποι σαν εμάς. Γιατί αόρατα δεν είναι μόνο τα θύματα της κακοποίησης και του trafficking, είμαστε όλοι εμείς που δεν κάνουμε κάτι γι αυτό. Όλοι εμείς, που δεν ακούμε τι γίνεται δίπλα μας, εμείς που οχυρωνόμαστε  στην μικρό-πολη μας και φοβόμαστε να πάρουμε έστω, ένα τηλέφωνο βοήθειας. Εμείς που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, με τσιμεντένια μάτια και μεταξωτά όνειρα. Εγώ, εσύ, όλοι μας.

Που περιμένουμε ένα βλέμμα. Μια απροσδιόριστη κίνηση αναγνώρισης. Να γίνουμε πρωταγωνιστές σ ένα όνειρο. Κάποιου. Περιμένουμε, να προφέρουν επιτέλους  τ όνομα μας.

Εμείς στην Κοραή 4, UNDERGROUND, φτιάξαμε μια παράσταση για εσάς. Μεταξωτές Γυναίκες, ο τίτλος της. Πολύτιμος, εύθραυστος και δανεικός απ την Μαλβίνα.

Συντελεστές και ηθοποιοί σας  περιμένουμε να μας δείτε. Για να υπάρξουμε.

Info: Η Βάνα Πεφάνη, αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης, είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και καθηγήτρια υποκριτικής. Δίδασκε υποκριτική στην Ανωτέρα Δραματική σχολή Πέτρας, από το 2010 μέχρι και τo 2015. Τον Ιανουάριο 2014 παρέδωσε στο Πανεπιστήμιο Παραστατικών Τεχνών στο Πλύμουθ –Αγγλία, μια σειρά σεμιναρίων πάνω στο τρόπο υποκριτικής στα έργα του Ζαν Ζενε. Aπό τον Αύγουστο 2013 έως τον Σεπτέμβριο 2014 ανέλαβε σαν οργανωτής –συγγραφέας και σκηνοθέτης το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα  HEAVEN ON EARTH? που αφορούσε θέματα κοινωνικού αποκλεισμού και ανθρωπίνων  δικαιωμάτων και πραγματοποίησε παραστάσεις σε Ελλάδα, Αγγλία, Ισπανία και Τουρκία. Έδωσε επίσης μια σειρά σεμιναρίων σε όλες αυτές τις Ευρωπαϊκές χώρες. Τώρα διδάσκει σε τρίμηνα σεμινάρια την ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΝΤΙΣΙΟΝ  για αποφοίτους δραματικών σχολών.

Η παράσταση Μεταξωτές γυναίκες, της Βάνας Πεφάνη θα παρουσιάστει στο Underground από τις 30 Οκτωβρίου 2015. Περισσότερες πληροφορίες: Μεταξωτές γυναίκες, της Βάνας Πεφάνη στο Underground