Το Pulsar Samothraki Art Festival,ένα καλοκρυμμένο μυστικό που εδώ και χρόνια έχει πάψει να είναι μυστικό, ανοίγει τα φτερά του και πετά όλο και πιο ψηλά με το όρος Σάος να δεσπόζει απέναντί του και να κοιτά μεγαλόπρεπα τη σκηνή του…

O χώρος είναι ένα παλιό εργοστάσιο γλυκών κουταλιού, ένα χιλιόμετρο περίπου από την Καμαριώτισσα περιτριγυρισμένο με πράσινο, περιλαμβάνει ένα κτίριο που λειτουργεί ως μπαρ με τουαλέτες, χώρο merchandising, καμαρίνια και ίσως και live stage σε περίπτωση βροχής (έχει συμβεί μια φορά).

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή! Ήταν το 2013 όταν ο Γιάννης Αγγελάκας έπαιξε στον πολιτιστικό χώρο «Εργοστάσιο Σαμοθράκης» σε μια βραδιά που ο κόσμος βούλιαξε το εργοστάσιο.

Η Άννα η Τσάκωνα λοιπόν, ιθύνων νους του εργοστασίου που ως τότε το λειτουργούσε σαν κινηματογραφική λέσχη οραματίστηκε ένα μουσικό Φεστιβάλ το οποίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ακριβώς την επόμενη χρονιά. Dirty Granny Tales, Sancho 003 και Mohammad ήταν το πρώτο line up του Pulsar το 2014.

Από τότε ακολούθησαν ονόματα όπως Μιχάλης Σιγανίδης (θα βρίσκεται και στο φετινό φεστιβάλ), One Man Drop, Σοφία Σαρρή, Μελεντίνη, Ντίνος Σαδίκης, Σωτήρες, Γιώργος Χριστιανάκης, Πέτρος Μάλαμας, Μπάμπης Παπαδόπουλος (επίσης θα είναι και φέτος) και φτάνοντας πριν τον Covid στο 2019 με Last Drive, Alcalica και Θραξ Πανκc (θα εμφανισθούν και φέτος την τελευταία μέρα του φεστιβάλ).

Μετά από ένα διάλλειμα δύο ετών λόγω covid πέρυσι το Pulsar επέστρεψε με τη Nalyssa Green, τις Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή και τον Παύλο Παυλίδη με τους Hotel Alaska να μην θέλουν να κατέβουν από τη σκηνή ζώντας μια μεγάλη βραδιά με τον κόσμο που ήταν εκεί.

Η Άννα Τσάκωνα επιλέγει τους καλλιτέχνες που θα εμφανισθούν στο φεστιβάλ με βασικό κριτήριο να αρέσουν στην ίδια και να έχουν κάτι το ιδιαίτερο να πουν στο κοινό της.

Η Άννα επιλέγει πάντα τους καλύτερους για να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα με μπροστάρη στον ήχο τον Τίτο Καρυωτάκη και τους συνεργάτες του, τον Λάμπρο Καραφέρη από τα Γιάννινα με τον εξοπλισμό του και έχοντας πάντα μια δεμένη ομάδα ανθρώπων γύρω της που όλοι μαζί ζυμώνουν από την καρδιά του χειμώνα το Pulsar για να καταλήξει στην άρτια παραγωγή που παρουσιάζεται τον Αύγουστο στη Σαμοθράκη.

Η κινηματογραφική λέσχη εξακολουθεί να λειτουργεί με δέκα επιλεγμένες ταινίες και κάπου ανάμεσα σταματούν για λίγες μέρες οι προβολές για να γεμίσει ο χώρος με μουσικούς και πολύ κόσμο.

Στο φετινό τετραήμερο Pulsar από τις 4 έως και τις 7 Αυγούστου θα εμφανισθούν διαδοχικά οι Μπάμπης Παπαδόπουλος Duo Live, Μιχάλης Σιγανίδης και το Συγκρότημα Λαμπράκη, ο Μήτσος Πουλικάκος και οι Γεια σου Τάκη και οι Θραξ Πανκc.

Για μας που ζούμε το φεστιβάλ από κοντά είναι μια υπέροχη εμπειρία που μας απομακρύνει αυτές τις λίγες μέρες από την καθημερινότητα μας.

Ο κόσμος που έρχεται κάθε φορά είναι τόσο διαφορετικός, συναντάμε, υποδεχόμαστε τόσο ωραίους ανθρώπους που κάνουν τη δουλειά μας ακόμα πιο ευχάριστη.

Το κοινό αποτελείτε από ανθρώπους που ζουν μόνιμα ή έχουν κάποιο σπίτι στη Σαμοθράκη, από κόσμο που κάνει τις διακοπές του ή και από ανθρώπους από τις γύρω περιοχές που έρχονται για να δουν κάποιο όνομα που τους ενδιαφέρει αλλά και κάποιους που προγραμματίζουν τις διακοπές τους ώστε να είναι παρόντες στο Pulsar απολαμβάνοντας παράλληλα τις ομορφιές του νησιού.

Διαβάστε επίσης: 

Το 7ο Pulsar Samothraki Art Festival 2023 καταφτάνει με δυνατό πρόγραμμα!