Η ομάδα θέατρου Πλεύσις προτείνει τη δική της σιωπηλή εκδοχή του Βόυτσεκ, του αντι-ήρωα του Μπύχνερ, στήνοντας ένα έργο εμπνευσμένο από το δραματικό κείμενο του Γερμανού συγγραφέα. Πρόκειται για μια εικαστική performance για πέντε ερμηνευτές, που θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Φεβρουαρίου, στο θέατρο Άκης Δαβής – Αλκμήνη.

Σ\’ ένα λιτό – αφαιρετικό σκηνικό πέντε ερμηνευτές καλούνται να αφηγηθούν με την κίνηση των σωμάτων τους την ιστορία του στρατιώτη Βόυτσεκ, ενός προσώπου που πάσχει σωματικά και ψυχικά προσπαθώντας να επιβιώσει σ\’ έναν κόσμο που τον εξοντώνει καθημερινά  με την ταπείνωση, την  καταπίεση, τη δουλειά και τον πόνο.

Σε μια κοινωνία αμετάβλητη, όπου η ηθική και οι αξίες είναι για άλλους αυτονόητες και για άλλους απροσπέλαστες, ο Βόυτσεκ οδηγείται σταδιακά στην «τρέλα».

Ο Βόυτσεκ της Πλεύσις βρίσκεται μόνος και αδύναμος στο κέντρο μιας αφήγησης που «πλάθεται» επί σκηνής. Ο ρόλος των κεντρικών προσώπων του έργου, στην πλειοψηφία τους πρόσωπα που ανήκουν στην ισχυρή τάξη, εναλλάσσεται με το ρόλο των αφηγητών, οι οποίοι συμβάλλουν στη δραματουργική εξέλιξη της δράσης, θέτοντας έτσι ερωτήματα που σχετίζονται με το κατά πόσο ο άνθρωπος είναι ελεύθερος και κύριος της μοίρας του.

Η ομάδα Πλεύσις προτείνει μια βαθιά συγκινητική παράσταση όπου θέατρο, χορός και μιμική συνυπάρχουν δημιουργώντας έντονα εικαστικά τοπία πλαισιωμένα από μουσική πρωτότυπη, σαν εξπρεσιονιστική ταινία βωβού κινηματογράφου.

Σκηνοθεσία-σκηνικά: Αντώνης Κουτρουμπης, Μουσική: Μηνάς Εμμανουήλ, Φωτισμοί: Χριστίνα Θανασούλα, Κοστούμια: Όλγα Γερογιαννάκη.

Ερμηνεύουν: Όλγα Γερογιαννάκη, Γιώργος Βρόντος, Θένια Κουτρουμπη, Νίκος Τόμπρος, Αντώνης Κουτρουμπης.