Γιατί οι άνθρωποι τρέχουν μεγάλες αποστάσεις; Ποια ανάγκη τους οδηγεί;

Η ταινία παρουσιάζει την επίπονη προετοιμασία των πρωταγωνιστών και τη δοκιμασία των ορίων αντοχής τους -τόσο για το σώμα όσο και για το μυαλό τους- κατά τα 246 χιλιόμετρα που θα χρειαστεί να καλύψουν μέσα σε 36 ώρες από την Αθήνα μέχρι τη Σπάρτη.

Στα ίχνη του αρχαίου δρομέα Φειδιππίδη, οι πέντε Ευρωπαίοι δρομείς συμμετέχουν στον ιστορικό υπερμαραθώνιο αγώνα δρόμου, που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από τους πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου.

Πληροφορίες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 36 ώρες για τη Σπάρτη:

Βασισμένο στο ντοκιμαντέρ Ultra: Τhe Real Marathon δημιουργήθηκε η ταινία μικρού μήκους 36 ώρες για τη Σπάρτη που συνοδευόμενη από εκπαιδευτικά σχέδια μαθημάτων θα διανεμηθεί δωρεάν σε γυμνάσια σχολεία της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 36 ώρες για τη Σπάρτη δημιουργήθηκε από την Anemon Productions με την αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η ταινία 36 ώρες για τη Σπάρτη θα προβληθεί για πρώτη φορά στις 25, 27 & 28 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη, αποκλειστικά για σχολικές ομάδες με αφορμή τη φετινή διοργάνωση του αγώνα «Σπάρταθλον».