Το ιστορικό ντοκουμέντο «John Lennon & Yoko Ono / Η τελευταία συνέντευξη» (Βακχικόν, 2016) του δημοσιογράφου David Sheff, θα παρουσιαστεί από τον μεταφραστή του βιβλίου Σωτήρη Κακίση και τον ραδιοφωνικό παραγωγό και κριτικό λογοτεχνίας Θανάση Μήνα.

Αποσπάσματα της συνέντευξης θα δραματοποιήσουν οι ηθοποιοί Παναγιώτης Γαβρέλας και Ειρήνη Μακρή. Η μουσική έκπληξη της βραδιάς θα είναι στα χέρια του Κώστα Νικολόπουλου, ιδρυτικού μέλους της θρυλικής μπάντας των 60s, The Charms!

Λίγα λόγια για το βιβλίο

36 χρόνια από την τραγική δολοφονία του Τζον Λένον, κυκλοφορεί στα ελληνικά σε μετάφραση-επίμετρο του Σωτήρη Κακίση, η τελευταία μεγάλη συνέντευξη του διάσημου Σκαθαριού στον δημοσιογράφο -τότε- του περιοδικού Playboy, David Sheff. Το βιβλίο κυκλοφορεί με την άδεια της St. Martin’s Press, με το αυθεντικό σκίτσο της Αικατερίνης Κασσίμη στο εξώφυλλο.

«Όλοι είμαστε σχετικά νέοι. Το παιχνίδι δεν τελείωσε ακόμα. Κι άμα το καλοεξετάσεις, απ’ ό,τι φαίνεται θα πατήσω τα 40 και η ζωή αρχίζει στα 40 -έτσι υπόσχονται. Κι εγώ το πιστεύω. Νιώθω υπέροχα και δε βλέπω την ώρα. Είναι να πούμε σα να πατάς τα 21, σαν: «Πω πω, τι θα γίνει μετά άραγε;». Μόνο που τούτη τη φορά είμαστε μαζί», ανέφερε ο Τζον Λένον στον δημοσιογράφο Ντέιβιντ Σεφ λίγους μήνες πριν την τραγική δολοφονία του.

Η τελευταία συνέντευξη του διάσημου «Σκαθαριού» δόθηκε στο περιοδικό Playboy, λίγο πριν δολοφονηθεί από έναν θαυμαστή του στις 8 Δεκεμβρίου 1980 στη Νέα Υόρκη. Στο πλάι του η Γιόκο Όνο, σε μία συζήτηση-ποταμό που κράτησε 20 ώρες (!) και αποκαλύπτονται πολλά και σημαντικά: η γένεση και η διάλυση των Μπιτλς, ο γάμος του Λένον με την Όνο, οι σχέσεις του εκείνη την εποχή με τα άλλα μέλη του συγκροτήματος, η προσωπική διαδρομή του και οι υπαρξιακές του αναζητήσεις, αλλά και για τους φαν του συγκροτήματος οι ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικότερα τραγούδια των Μπιτλς.


Διαβάστε επίσης:

Τζον Λένον & Γιόκο Όνο: Η τελευταία συνέντευξη – Ντέιβιντ Σεφ