Το πτώμα μιας διάσημης Ρουμάνας δημοσιογράφου βρίσκεται σ’ ένα δάσος. H δολοφoνία της συνοδεύεται από μυστηριώδη ξεκαθαρίσματα λογαριασμών. Η υπόθεση ανατίθεται σε τρεις αστυνομικούς, οι οποίοι, κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους, θα ξεσκεπάσουν περιστατικά διαφθοράς και θα βρεθούν αντιμέτωποι με περίεργα παιχνίδια επιρροής στους κύκλους των ισχυρών της χώρας.

Το μυθιστόρημα Τύποι σχεδόν εντάξει είναι ένας συνδυασμός αστυνομικού και πολιτικού θρίλερ. Είναι μια ιστορία για όσα συμβαίνουν στα σκοτεινά παρασκήνια μιας κοινωνίας που διέπεται από τους κανόνες της μαφίας. Ένα πολυφωνικό έργο που αναδεικνύει την απόσταση ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα. Ξεκινώντας από τη δολοφονία της δημοσιογράφου, ο συγγραφέας κάνει πολλές επιδρομές στα διάφορα επίπεδα της μετα-επαναστατικής κοινωνίας μας, από τον κόσμο του περιθωρίου, μέχρι τις ορατές και αόρατες κορυφές της.

Απέσπασε το πρώτο βραβείο της Ένωσης Ρουμάνων Συγγραφέων το 2010.

Μπογκντάν Τεοντορέσκου

Ο Μπογκντάν Τεοντορέσκου (Bogdan Teodorescu) γεννήθηκε το 1963 στο Βουκουρέστι. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως μηχανικος, απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα στα ΜΜΕ και από το 1990, μετά την πτώση του Τσαουσέσκου, άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος. Από το 1997 είναι καθηγητής Πολιτικής Επικοινωνίας στην Εθνική Σχολή Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης. Από το 1996 μέχρι το 1997 διετέλεσε υπηρεσιακός υφυπουργός Τύπου και ΜΜΕ.

Έχει εκδώσει μυθιστορήματα, δοκίμια, ταξιδιωτικά βιβλία και ποιητικές συλλογές· συνολικά δεκαεπτά τόμους και πάνω από χίλια πεντακόσια άρθρα στον Τύπο. Είναι παραγωγός σε περισσότερες από επτακόσιες πενήντα εκπομπές στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Πολιτικών Συμβούλων (IAPC) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πολιτικών Συμβούλων (EAPC) από το 2001. Είναι μέλος της Ένωσης Συγγραφέων της Ρουμανίας. Το 1982 απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Νέου Ποιητή.

Έργα του έχουν μεταφραστεί στη Γαλλία, την Ελλάδα και την Ισπανία.

Το βιβλίο εκδόθηκε με την υποστήριξη του Ρουμανικού Πολιτιστικού Ινστιτούτου.