Οι Twilight Singers, το μουσικό “όχημα” του μοναδικού Greg Dulli, επιστρέφουν στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις “δυναμίτης”! Η δημιουργική ανάσταση

του Greg Dulli μετά την διάλυση τον Afghan Wigs θα μας οδηγήσει σε σκοτεινά και τσιτωμένα μονοπάτια. Εκεί όπου οι νότες της μουσικής των Twilight Singers μπλέκονται με τo Νεα-Ορλεάνικo “άρωμα” της φωνής του Greg Dulli και τρεκλίζουν αγκαλιάζοντας τον ακροατή να πάνε για μία μπύρα και να μιλήσουν για περασμένες αγάπες και απώλειες.

Θα μας καθηλώσουν με κομμάτια από το πολυαναμενόμενο “Dynamite Steps” που κυκλοφορεί στις 15 Φεβρουαρίου από την Sub Pop (διανομή Hitch-Hyke) και βέβαια κλασσικές επιτυχίες όπως τα “Papilion”, “Bonny Brae”, “The Twilite Kid”, “Too Tough To Die” και “Fourty Dollars”. Μην εκπλαγείτε όμως αν η μούσα του Dulli τον οδηγήσει κάπου αλλού το βράδυ της συναυλίας. Μπορεί να ακούσετε από Blue Oyster Cult μέχρι Martina Topley-Bird δια μέσου Beatles, Faces ή και George Gershwin.

Εξάλλου ο Greg Dulli ήταν πάντα ανήσυχη προσωπικότητα. Παρ’ ότι μέλος των θρυλικών πια Afghan Wigs, άρχισε να δουλεύει το υλικό των Twilight Singers το 1997 ένω η πρώτη του μπάντα πολεμούσε την Elektra Records στα δικαστήρια. Έχει συνεργαστεί με την προστατευόμενη του Prince, Apollonia και την Ani DiFranco ενώ πασίγνωστη είναι η φιλία του με τον Mark Lanegan ο οποίος τον έχει συνοδεύσει πολλές φορές τόσο στο στούντιο όσο και επί σκηνής.

Τη συναυλία της Αθήνας θα ανοίξει ο His Majesty the king of Spain με full band. Το project του Νεκτάριου Κουβαρά, μεγάλωσε, άνοιξε τα φτετρά του και τώρα θα μας παρουσιάσει τα νέα του κομμάτια.

Ας ετοιμαστούμε λοιπόν να μεθύσουμε τα αυτιά μας και να μας συνεπάρει ο γλυκός ζόφος ψυχής που αναβλίζει η μουσική των Twilight Singers.