Συγκεκριμένα στην Πλατεία Συντάγματος θα έχουμε την ευκαιρία να ακολουθήσουμε μία μουσική παρέλαση με τον Λευτέρη Γρηγορίου και τα Global Νταούλια σε μία διαδρομή Σύνταγμα, Ερμού, Αιόλου, Μοναστηράκι.

Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει το εθιμικό δρώμενο των Κουδουνάτων από τον Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου και στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε αναπαράσταση του εθιμικού δρώμενου των Κορδελάτων από τη Νάξο και αποκριάτικους χορούς της Σάμου και της Ικαρίας από την ομάδα του πολιτιστικού φορέα Βάκχαι.

Επίσης, την ίδια μέρα το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων μας προσκαλεί στο Μοναστηράκι σε μία αποκριάτικη συναυλία, ενώ και τα Εξάρχεια στο κλίμα των Αποκριών, θα φιλοξενήσουν στον Πεζόδρομο της Μεθώνης την Ορχήστρα Live Smyrna, με 6 γυναικείες φωνές που θα μας ταξιδέψουν στην ελληνική μουσική, αναδεικνύοντας ποικίλα ηχοχρώματα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της Τσικνοπέμπτης:

Πλατεία Συντάγματος

12.00-14.00 Μουσική παρέλαση με τον Λευτέρη Γρηγορίου και τα Global Νταούλια
Διαδρομή: Σύνταγμα, Ερμού, Αιόλου, Μοναστηράκι

14.00-15.00 Το εθιμικό δρώμενο των Κουδουνάτων από τον Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου

15.00-16.00 Αναπαράσταση του εθιμικού δρώμενου των Κορδελάτων από τη Νάξο και αποκριάτικοι χοροί της Σάμου και της Ικαρίας από την ομάδα του πολιτιστικού φορέα Βάκχαι

Μοναστηράκι

15.30 Αποκριάτικη συναυλία με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων

Εξάρχεια, Πεζόδρομος Μεθώνης

19.00 Συναυλία με την Ορχήστρα Live Smyrna
6 γυναικείες φωνές ταξιδεύουν στην ελληνική μουσική, αναδεικνύοντας ποικίλα ηχοχρώματα


Διαβάστε επίσης:

Αποκριά στην Αθήνα: 16 μέρες με 70 δωρεάν εκδηλώσεις!