Καθημερινά η ομάδα μαζί με χορευτές, μουσικούς και άλλους επαγγελματίες από την Αθήνα, θα προσπαθήσουν να διαχειριστούν την ανάμιξη των ιδιαιτεροτήτων αυτής της κατάστασης στην δραματουργία του έργου. Δίπλα στην ομάδα, κάθε επισκέπτης και θεατής αρκετά περίεργος, θα μπορεί να διερευνήσει τις δυνατότητες κατασκευής και μετασχηματισμού του χώρου, χειριζόμενος ένα βιομηχανικό υλικό της καθημερινής μας ζωής.

Δεχόμαστε ως δεδομένο ότι η σκηνή ενός θεάτρου όταν δεν παίζεται κάποιο έργο είναι άδεια. Η παραγωγή ενός θεατρικού δρώμενου χρειάζεται χώρο στον οποίο οι καλλιτέχνες μπορούν να κινηθούν ή να μείνουν ακίνητοι. Έναν μαύρο κύβο (black cube), έναν χώρο που θα πρέπει να γεμίσει με προτάσεις ενσαρκωμένες με αντικείμενα, κείμενα, ανθρώπινα σώματα, φώτα, σκιές ή μουσική, κάτι ανάλογο με μια αθροιστική διαδικασία. Αλλά τι θα γινόταν εάν ως σημείο εκκίνησης είχαμε έναν γεμάτο χώρο; Τι θα γινόταν εάν ο μαύρος κύβος ήταν τώρα ένας συμπαγής κύβος; Θέλουμε να ξεκινήσουμε ανάποδα.

Κάθε μέρα όλοι οι συμμετέχοντες, λαμβάνοντας συλλογικά αποφάσεις, θα ενεργούν ανάλογα με τις συνθήκες και τα όρια που θέτει αυτή η αντίστροφη αφετηρία. Για παράδειγμα θα διαπραγματεύονται τις πιθανότητες να κόψουν, να αδειάσουν, να χτίσουν, να μετακινήσουν, να καταλάβουν, να τρυπήσουν και ακόμη να ανακυκλώσουν αυτόν τον συμπαγή όγκο που αντιμετωπίζουν. Τελικά θα πρέπει να προτείνουν νέα προβλήματα ως αντιμετώπιση του αρχικού και να τα διαπραγματευθούν μπροστά στο κοινό.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Tatiana Clavel, Άρης Σπέντσας, Rosana Sánchez Rufete, Raul León, Santiago de la Fuente
Σκηνικός χώρος: Raul León, Άρης Σπέντσας, LUDD Makerspace
Κίνηση: Tatiana Clavel, Santiago de la Fuente
Φωτισμός: Γιάννης Τριανταφύλλου
Soundscape: Jannis Anastasakis
Ήχος και κινούμενη εικόνα: Clássicos de Calçada (Deco Nascimento e Tatiana Travisani)
Συνεργασίες – Χορευτές: Ακτίνα Ανώτερη Επαγγελματική Ιδιωτική Σχολή Χορού, γρουπ μαθητών από το Dunkan Dance Research Center, Ερικέτη Ανδρεαδάκη, Paula Serrano, Sybila Gutierrez, Isabel Alvarez.
Παραγωγή: Άρης Σπέντσας, Raul León, Alfredo Pechuan