Η Mēta συνεχίζει τη δημιουργική της πορεία, με την 3η Πλατφόρμα Παραστατικών Τεχνών, που θα παρουσιαστεί από τις 4 ως τις 7 Μαΐου στο Θέατρο ΠΟΛΗ, με παράλληλη σχετική έκθεση, που αφορά ολόκληρη τη διαδικασία σύλληψης και δημιουργίας των έργων.

Στην τρίτη πλατφόρμα, έξι καλλιτέχνες δημιουργοί έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να αναπτύξουν διάλογο επί του έργου τους με έξι επιλεγμένους καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών: τον Δημήτρη Θεοδωρόπουλο, την Ίρις Καραγιάν, τον Ευριπίδη Λασκαρίδη, τη Σοφία Μαυραγάνη, τον Αλέξανδρο Μιστριώτη και την Αργυρώ Χιώτη.

Ο Φίλιππος Βασιλείου, ο Ιάσονας Δαμοράκης με την Αγγελική Αναργύρου, η Μαρκέλλα Δεμερτζή με την Μαρία Παπαδοπούλου, ο Στράτος Μπιχάκης, η Εύα Παπαδοπούλου και οι ReCompulsive Behaviours (Μυρτώ Λάντζα, Άννα Σαπουνάκη, Μυρτώ Σαρμά, Δήμητρα διατρέχουν τους τελευταίους μήνες την καλλιτεχνική τους αναζήτηση με την πολύτιμη συνδρομή των συνομιλητών τους, μέσα από μία σχέση εμπιστοσύνης και δημιουργικής ανταλλαγής.

Ανά τακτά διαστήματα, με συναντήσεις feedback και διαλόγου με ολόκληρη την πλατφόρμα, οι καλλιτέχνες δημιουργοί εξελίσσουν το έργο τους.

Η ενσάρκωση του ανοιχτού και ελεύθερου πεδίου αυτής της αλληλεπίδρασης συμβαίνει, δίνοντας χώρο στους δημιουργούς να συνδιαλέγονται τόσο μεταξύ τους όσο και με άλλους καλλιτέχνες, ανταλλάσσοντας ιδέες και ερεθίσματα για το έργο τους.

Η κεντρική ιδέα της Mēta

H Mēta αποτελεί μια πλατφόρμα καλλιτεχνών, οι οποίοι καλούνται να συμπράξουν, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία σειράς παραστατικών έργων. Η γενεσιουργός ιδέα βασίζεται στην ανάγκη ώθησης νέων καλλιτεχνών στη σύμπραξη, με βασικό άξονα τη διεύρυνση των δημιουργικών οδών και του σύγχρονου καλλιτεχνικού πεδίου. Η επίτευξη αυτής της ιδέας πραγματοποιείται μέσω της αλληλεπίδρασης διαφορετικών τεχνών και καλλιτεχνών, προωθώντας μια αντίληψη ολιστικής προσέγγισης του σύγχρονου παραστατικού έργου, ανεξαρτήτως είδους. Πρόκειται για αλληλεπίδραση που εμπλέκει τον χορό, το θέατρο, τη μουσική και τις καλές τέχνες. Η Mēta είναι μία διαδικασία σε εξέλιξη που αποσκοπεί να αποτελέσει το έναυσμα και για άλλες τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

Το όλο εγχείρημα δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και λειτουργεί υπό τη νομική υπόσταση της Tripodium AMKE.

Καλλιτέχνες Δημιουργοί:

Φίλιππος Βασιλείου, Ιάσονας Δαμοράκης και Αγγελική Αναργύρου, Μαρκέλλα Δεμερτζή και Μαρία Παπαδοπούλου, Στράτος Μπιχάκης, Εύα Παπαδοπούλου, ReCompulsive Behaviours (Μυρτώ Λάντζα, Άννα Σαπουνάκη, Μυρτώ Σαρμά, Δήμητρα Τρούσα)

Συνομιλητές Καλλιτέχνες:

Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Ίρις Καραγιάν, Ευριπίδης Λασκαρίδης, Σοφία Μαυραγάνη, Αλέξανδρος Μιστριώτης, Αργυρώ Χιώτη

Συντελεστές  Mēta – Ομάδα Υποστήριξης και Επιμέλειας της Διαδικασίας:

Επιμελητής της Πλατφόρμας: Γιώργος  Δεληγιάννης Σιώρας
Βοηθός Επιμελητή: Γιάννης Πεδιαδιτάκης
Εικαστικός, Υπεύθυνη Σκηνής: Ιωάννα Πλέσσα
Εικαστικός, Δραματουργός: Αλέξανδρος Μιστριώτης
Χορογράφος: Ίρις Καραγιάν
Αρχιτέκτονας-Σκηνογράφος: Δημήτρης Θεοδωρόπουλος
Μουσικός-Σοπράνο: Μάιρα Μηλολιδάκη
Μουσικοσυνθέτης, Sound Designer: Μηνάς Εμμανουήλ
Εικαστικός, Υπεύθυνη Φωτισμού: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Επιμέλεια Φωτισμού: Ζωή ΜολυβδάΦαμέλη
Εικαστικός, Costume Designer: Βίβιαν Μεσσήνη
Επιμέλεια Κειμένων:  Κατερίνα Χάλκου
Γραφιστική Επιμέλεια: Βασίλης Παπαδάτος
Δημιουργία Ιστοσελίδας: Παναγιώτης Δελλαμάνης
Συντονισμός Παραγωγής: Νεφέλη Γιώτη
Εκτέλεση Παραγωγής: Κατερίνα Κώτσου
Βοηθοί Παραγωγής: Ελένη Κοκκίνου, Νίκος Μακρογιαννάκης
Επικοινωνία, Προώθηση: Ιωάννα Ιακωβίδη

Copyright φωτογραφιών: Μάνος Καλαφατέλης

Περισσότερες Πληροφορίες για τη  Mēta:

platformameta.com/
https://www.facebook.com/platformameta/
Facebook Event