Το Jazzèt Music Hall, το Σάββατο 28 Μαΐου 2022, στις 10.00 το βράδυ θα παρουσιάσει τρεις σπουδαίους μουσικούς της ελληνικής τζαζ μουσικής σκηνής τους Χρυσόστομο Μπουκάλη (κοντραμπάσο), Κώστα Γιαξόγλου (πιάνο) και Νίκο Σιδηροκαστρίτη (τύμπανα) που αποτελούν το B.Y.S. Trio.

Λίγους μήνες πριν την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ οι B.Y.S. Trio θα παρουσιάσουν ζωντανά τη δική τους προσέγγιση πάνω στη μουσική και την αισθητική του Charlie Haden, η οποία αποτελεί και το υλικό του επερχόμενου δίσκου τους.

Σκοπός του σχήματος είναι να μεταδώσει το πνεύμα και την αισθητική ενός σπουδαίου καλλιτέχνη όπως ο Charlie Haden και παίζοντας ζωντανά τη μουσική του, να τον κάνει ευρύτερα γνωστό στο μουσικόφιλο κοινό της Ελλάδας. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει συνθέσεις δικές του, αλλά και άλλων συνθετών των οποίων τα κομμάτια συμπεριελάμβανε o ίδιος στις συναυλίες και τις δισκογραφικές του δουλειές. Οι B.Y.S. Trio προσεγγίζουν το συγκεκριμένο υλικό βάζοντας ο καθένας τη δική του προσωπική πινελιά με απόλυτο σεβασμό στο πνεύμα και την αισθητική του Charlie Haden, δημιουργώντας ένα συγκινητικό, λυρικό, σχεδόν κινηματογραφικό μουσικό ακρόαμα που παρασέρνει και ταξιδεύει τον ακροατή.

O Charlie Haden (1939-2014) ήταν μια εμβληματική μορφή στον χώρο της τέχνης με παγκόσμια ακτινοβολία. Ως κοντραμπασίστας ήταν ένας από αυτούς που άνοιξαν καινούριους δρόμους στον τρόπο που παίζεται το κοντραμπάσο ως συνοδευτικό αλλά και ως σολιστικό όργανο. Ο ήχος του ήταν ξεχωριστός και αναγνωρίσιμος. Ως προσωπικότητα τον ενδιέφερε έντονα η πνευματικότητα σε σχέση με τη μουσική, καθώς πίστευε ότι τη στιγμή του αυτοσχεδιασμού συνδεόμαστε με το θείο και με κάτι βαθύτερο μέσα μας που πηγάζει από τις απαρχές της ύπαρξης. Επίσης τον απασχολούσε ιδιαίτερα η πολιτική και στην πράξη. Ήταν πάντα με το μέρος των αδυνάμων, κάτι που εξέφραζε και μέσω της μουσικής, εξ ου και η δημιουργία της “LIBERATION MUSIC ORCHESTRA” (LMO) η οποία έπαιζε μουσική που προερχόταν από χώρες όπου υπήρχαν απελευθερωτικά κινήματα.

Το φιλότεχνο κοινό του Jazzèt θα απολαύσει άλλη μία βραδιά μουσικής δημιουργίας.