Μια έκθεση, μία περφόρμανς και ένα κινηματογραφικό κολλάζ πλαισιώνουν την δράση Τρία επί μέδουσα συν ένα, που εγκαινιάζεται στις 23 Νοεμβρίου στην a.antonopoulou.art σε συνεργασία με τις εκδόσεις Άγρα.

Η δράση έχει σαν αφετηρία της ένα βυζαντινό φυλαχτό του 10ου αιώνα, κατασκευασμένο από σμάλτο και ασήμι, που απεικονίζει το αγριωπό κεφάλι της οφιόμαλλης Μέδουσας.

Ο Παναγιώτης Αγαπητός έγραψε μια βυζαντινή ιστορία μυστηρίου (την τρίτη περιπέτεια του πρωτοσπαθάριου Λέοντα) με θέμα ένα έγκλημα στην απομονωμένη Σκύρο του 9ου αιώνα, την αναζήτηση του ψυχικού εαυτού, την απονομή της δικαιοσύνης και το ρόλο της εικαστικής δημιουργίας σε αυτό το πλαίσιο (Μέδουσα από σμάλτο, Εκδόσεις Άγρα, Ιούλιος 2009).

Η Λήδα Παπακωνσταντίνου και ο Νίκος Κουρούσης δημιούργησαν μια σειρά από εικαστικά έργα γύρω από το φυλαχτό, τον θάνατο, τη φύση και το ρόλο των καλλιτεχνών στην κοινωνία που ζουν. Και οι τρεις μαζί στήνουν με την υποστήριξη της Γκαλερί Αντωνοπούλου και των Εκδόσεων Άγρα ένα δρώμενο/περφόρμανς γύρω από και μέσα στα έργα τους: μια δράση όπου ένα αντικείμενο ενώνει πολλαπλασιαστικά τρεις δημιουργούς σ’ ένα ομαδικό, διαδραστικό και διαλογικό έργο εικόνας, λόγου και ήχου.

Στη δράση έρχεται να προστεθεί ο Νώντας Σαρλής, που συμμετέχει με ένα κινηματογραφικό κολλάζ από τοπία και δρώμενα της Σκύρου.