Ο φιλόξενος χώρος της περίφημης Οικίας-Μουσείου Α. & Λ. Κατακουζηνού ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται για μία μοναδική συναυλία το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 στις 18:00 (η συναυλία θα επαναληφθεί στις 20:30, ωστόσο οι θέσεις έχουν εξαντληθεί) το μουσικό σχήμα Tania Giannouli Ensemble, που πρόκειται να παρουσιάσει το έργο “Transcendence“, μία σουίτα για το χρόνο, τη ζωή και τη δημιουργία, με στοιχεία σύγχρονης jazz και μουσικής δωματίου.

Η Τάνια Γιαννούλη, συνθέτρια και πιανίστρια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αυτοσχεδιασμό, σχημάτισε το ομώνυμο ensemble το 2014. Το σύνολο έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Θέατρο Απόλλων της Σύρου, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Jazz Σύρου, ενώ τον περασμένο Μάιο εμφανίστηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Η μουσική της Γιαννούλη έχει στοιχεία αυτοσχεδιασμού, μουσικής δωματίου με επιρροές από avant-garde του 21ου αιώνα, post-impressionism, σύγχρονης ευρωπαϊκής jazz, αλλά και πιο world ακουσμάτων. Στη συναυλία στην Οικία-Μουσείο Α. & Λ. Κατακουζηνού αναμένεται να παρουσιαστεί εξ’ολοκλήρου το πιο πρόσφατο album “Transcendence”, που έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από έγκριτους μουσικοκριτικούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ίδια χαρακτηριστικά αναφέρει για το έργο της και την ενασχόλησή της με τη μουσική: «Η μουσική μου φιλοσοφία συνοψίζεται στο ότι κάνω μουσική που μιλάει απευθείας στην καρδιά. Ο κόσμος χρειάζεται ομορφιά σήμερα περισσότερο από ποτέ.»

Tania Giannouli Ensemble

Τάνια Γιαννούλη | πιάνο-σύνθεση

Guido De Flaviis | σαξόφωνα

Σόλης Μπαρκής | κρουστά, ιδιόφωνα

Αλέξανδρος Μποτίνης | τσέλο

ΤΑΝΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ | πιάνο-σύνθεση

Η Tάνια Γιαννούλη σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση στο Ωδείο Athenaeum. Η μουσική της για θέατρο, φιλμ και βίντεο έχει παρουσιαστεί εκτενώς σε φεστιβάλ, γκαλερί, μπιενάλε και μουσεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συνθέσεις της έχουν επαινεθεί από τους κριτικούς για την λυρικότητα και την πρωτοτυπία τους, με «μία ευρωπαϊκή μενταλιτέ με σχεδόν μεσογειακή πατίνα, αλλά και μία μεθυστικότητα στις ενορχηστρώσεις». Η συναυλιακή της μουσική έχει παιχτεί από την Καμεράτα / Armonia Atenea ορχήστρα εγχόρδων, το σύνολο σύγχρονης μουσικής Dissonart, την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και το κουαρτέτο εγχόρδων Galaxy. To 2014 σχημάτισε το Tania Giannouli Ensemble, το οποίο έκανε πρεμιέρα στο Θέατρο Απόλλων της Σύρου (2ο Φεστιβάλ Jazz Σύρου). To σύνολο ηχογράφησε το δεύτερο άλμπουμ της Γιαννούλη, με τον τίτλο “Transcendence” για τη νεοζηλανδική δισκογραφική εταιρεία Rattle, το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση το Μάιο του 2015. Η πρώτη της δισκογραφική δουλειά “Forest Stories” (μαζί με τον Πορτογάλο πνευστό και αυτοσχεδιαστή, Paulo Chagas), επίσης για την εταιρεία Rattle Records, απέσπασε πολύ καλές κριτικές διεθνώς, ενώ έχει συμπεριλήφθει σε πολλές ελληνικές λίστες με τα καλύτερα άλμπουμ του 2013. Περισσότερα στοιχεία στον επίσημο ιστότοπο της συνθέτριας: www.taniagiannouli.eu.

GUIDO DE FLAVIIS | σαξόφωνα

Ο Guido De Flaviis έλαβε δίπλωμα σαξοφώνου στο Μιλάνο το 2004, καθώς και μεταπτυχιακό τίτλο από το Dutch Conservatory στο Amsterdam το 2007. Έχει δώσει συναυλίες σε πολλά φεστιβάλ και σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών της Ιταλίας και της υπόλοιπης Ευρώπης. Είναι μέλος σε διάφορα μουσικά ensembles και παίζει όλα τα όργανα της οικογένειας των σαξοφώνων, από σύγχρονη μουσική μέχρι μουσική με electronics και ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Μεταξύ των σχημάτων στα οποία συμμετέχει είναι το ARTéfacts ensemble, η Medea Electronique και το STAB Saxophone Quartet. Έχει συνεργαστεί με ορχήστρες, όπως οι: “Scaligeri” της La Scala, Santa Cecilia της Ρώμης, Verdi του Μιλάνου, Camerata, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Ορχήστρα της ΕΡΤ, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

ΣΟΛΗΣ ΜΠΑΡΚΗΣ | κρουστά, ιδιόφωνα

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι μουσικός, εικονογράφος και δημιουργός κόμικς. Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε βιβλία και περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις. Διδάχθηκε κρουστά της Μεσογείου, της Περσίας και της Αφρικής μαζί με τον Μιχάλη Κλαπάκη και τον Λευτέρη Γρηγορίου. Ασχολείται με όλα τα είδη των κρουστών οργάνων και με το αυστραλέζικο didgeridoo. Έχει υπάρξει μέλος σε συγκροτήματα, όπως τα ακόλουθα: Μαγικό Χαλί, Dingo, Θέρος, Δάχτυλα της Εκάτης, Κρουστά της Τάκη, Λύραυλος. Συνεργάζεται με τους Μιχάλη Νικολούδη, Βασίλη Ρακόπουλο, Ross Daly, Omar Faruk Tekbilek, Νένα Βενετσάνου, Κρίστη Στασινοπούλου, Σπυριδούλα, Γιώτα Βέη, Αναστασία Μουτσάτσου, Βαγγέλη Φάμπα, Νίκο Τουλιάτο, Νίκο Ξυδάκη, Tάκη Φαραζή, Μίμη Πλέσσα και Νότη Μαυρουδή. Επίσης, συμμετέχει σε χορευτικές και θεατρικές ομάδες, όπως το Θέατρο της Άνοιξης, το Θεσσαλικό Θέατρο, το Εθνικό Θέατρο, την ομάδα Αμάλγαμα και την ομάδα της Νατάσας Ζούκα, καθώς και σε παραστάσεις παραμυθιών, θεάτρου και αφήγησης με την Αγνή Στρουμπούλη, τη Μάνια Μαράτου και τη Μαρία Σάββα.

AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΟΤΙΝΗΣ | βιολοντσέλo

Γεννήθηκε στη Μόσχα. Σπούδασε βιολοντσέλο στην Ελλάδα, τη Γαλλία και τη Ρωσία και απέσπασε πρώτα βραβεία σε πολλούς διαγωνισμούς. Έχει πραγματοποιήσει ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση και έχει εμφανιστεί στη Γαλλία, τη Ρωσία, την Ιταλία, το Μαρόκο, την Τουρκία και την Ελλάδα. Από το 2007 έως και σήμερα εργάζεται στην Ελλαδα (Εθνική Λυρική Σκηνή, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ). Οι σολιστικές και ορχηστρικές δραστηριότητές του καλύπτουν ένα ευρύ ρεπερτόριο κλασικής και σύγχρονης μουσικής.