Ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης διοργανώνει στο αίθριο του Μουσείο Μπενάκη, τη μουσική παράσταση Τραγούδια από τη Μικρά Ασία και τα νησιά του Αιγαίου, με τον Νίκο Χαλδαιάκη, την Τρίτη 30 Ιουνίου.

Πρόκειται για μία περιήγηση στις μουσικές μνήμες του ελληνικού πνεύματος και της λαϊκής μας παράδοσης με τραγούδια για την καθημερινή ζωή, τον έρωτα, το θάνατο, την ξενιτιά και το γλέντι…..

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωστές μελωδίες αλλά και παλιές ξεχασμένες εκτελέσεις από την Κωνσταντινούπολη ως τη Σμύρνη και από τα Δωδεκάνησα ως το Βόρειο Αιγαίο και τις Κυκλάδες.

Στη μουσική παράσταση συμμετέχουν οι: Σωτήρης Μαργώνης, βιολί, Μάριος Παπαδέας, σαντούρι/τραγούδι, Ανδρέας Παππάς, κρουστά, Κωνσταντίνος Σιδερής, λαούτο, Ασπασία Στρατηγού, τραγούδι, Κωνσταντίνος Τσεκούρας, κιθάρα. Επίσης, χορεύουν οι: Χριστίνα Αλεξανδροπούλου, Φυλλιώ Γιαννακού, Νίκη Καπέλα, Μαρία Καραγκιόζη, Θανάσης Λάκκας, Χρήστος Μεγαδούκας, Μαρίνος Ρουμελιώτης, Δημήτρης Σινάνογλου, Αθηνά Τασούλα και Γιώργος Φούτζουλας.

Για τις εκδηλώσεις του σωματείου που έχουν πραγματοποιηθεί τα χρόνια αυτά αλλά και για την ηλεκτρονική έκδοση του ΑΩ μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.onassis.gr/.