Η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου παρουσιάζει την έκθεση «Ο Τόπος του Φωτός», μια τιμητική προσφορά της Βουλής των Ελλήνων για τα 10 χρόνια λειτουργίας της ΔΠΑ, με επιλογές από τη Συλλογή Έργων Τέχνης της. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 7:30 μ.μ.

Πρόκειται για ένα σπάνιο και εξαιρετικής σημασίας εικαστικό γεγονός το οποίο, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο δρ Θ. Κουτσογιάννης, έφορος της Συλλογής Έργων Τέχνης της Βουλής και επιμελητής της έκθεσης, “…επιχειρεί να διηγηθεί την περιπέτεια της μοντέρνας ελληνικής ζωγραφικής από τις αρχές του περασμένου αιώνα μέχρι και τις μέρες μας, μέσα από την εικαστική σύλληψη του εικαστικού τοπίου και του φωτός του…”.

Με 45 πίνακες υψηλής αισθητικής, από Παρθένη, Ν. Λύτρα, Μαλέα, Παπαλουκά, Αστεριάδη, Γουναρόπουλο, Σεμερτζίδη, Τσαρούχη, Γκίκα, Βασιλείου, Γ. Μανουσάκη, Μπαχαριάν, Μαλάμο, Πρέκα, Μιγάδη, Κοκκινίδη, Σόρογκα, μέχρι το τελευταίο απόκτημα της Συλλογής, την “Οδό Ελευθερίας” του Χρ. Γαρουφαλή, η έκθεση “αποσκοπεί στο να προσφέρει μια δυναμική και πολυδιάστατη αισθητηριακή εμπειρία του ελληνικού τόπου και της ιδιαίτερης αύρας του…”.

Επιμέλεια: Δρ Θοδωρής Κουτσογιάννης, έφορος Συλλογής Έργων Τέχνης της Βουλής.

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Γιάννης Τσαρούχης, Ο Πειραιάς από το σπίτι του Γκιώνη