Το Ίδρυμα Ευγενίδου παρουσιάζει το χοροθέατρο ΔΑΓΙΠΟΛΗ, μια ομάδα που δημιουργήθηκε από χορευτές με κινητική αναπηρία και μη, και εκφράζει

το όραμα της συνύπαρξής τους στη θεατρική σκηνή, σ την παράσταση  «Confrontational epidemic», στις 21, 22, και 23 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 21:00.

Οι χορευτές που λαμβάνουν μέρος στην παράσταση, αναδεικνύουν τις σωματικές ικανότητες πέρα από την αναπηρία και αποδεικνύουν ότι στο πεδίο της Τέχνης η αρτιμέλεια δεν είναι προαπαιτούμενο.

Η παράσταση «Confrontational epidemic» πραγματεύεται τη διαρκή πάλη με τον εαυτό μας και τους άλλους, με τα σκοτεινά και ανεξιχνίαστα κομμάτια της ψυχής και του νου, με το θυμό, το ηφαίστειο που κοχλάζει κάθε στιγμή μέσα μας. Ένα άλλο ενδιαφέρον ζήτημα που πραγματεύεται είναι η αναζήτηση της ταυτότητας μέσα απ’ το δικαίωμα της διαφοράς, όπως και η συντροφικότητα και η επιθυμία για απελευθέρωση από τα στερεότυπα και τις αναπαραστάσεις στην καθημερινή ζωή και τις ανθρώπινες σχέσεις. Πρόκειται για ένα παιχνίδι σύγκρουσης, που καλεί τον θεατή να βγει απ’ την βολική θέση του απλού παρατηρητή και να δοκιμάσει τα όρια και τις αντοχές του. 

Χορογραφία: Γιώργος Χρηστάκης
Χορεύουν: Βιβή Ρωμανά, Στέλλα Φωτιάδη, Χρήστος Κυπριώτης, Γιώργος Χρηστάκης
Aφήγηση: Ανδρέας Κουζέλης

Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα: Σοφία Ρομπόλη

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Το Ίδρυμα Ευγενίδου είναι προσβάσιμο σε άτομα με κινητική αναπηρία.