Το Φεστιβάλ Επιδαύρου συμμετέχει στην υπερατλαντική πολιτιστική Γέφυρα φέρνοντας μεγάλα ταλέντα από τις θεατρικές σκηνές της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου στο αρχαίο θέατρο. Στις 21 και 22 Αυγούστου σειρά έχει ο βραβευμένος Σαμ Μέντες, με το Χειμωνιάτικο Παραμύθι.

Ο Σαμ Μέντες –βραβευμένος από την Ακαδημία Κινηματογράφου και επικεφαλής αυτής της χωρίς προηγούμενο συνεργασίας– σκηνοθετεί Το Χειμωνιάτικο Παραμύθι του Σαίξπηρ: μια ιλαροτραγωδία-μαγική εξιστόρηση για την τρέλα που προκαλεί η ερωτική ζήλια και τη λύτρωση που προσφέρει η αληθινή αγάπη.

Στη χολιγουντιανή – και όχι μόνο – αυτή παραγωγή συμμετέχουν Βρετανοί και Αμερικάνοι ηθοποιοί, οι οποίοι εμφανίζονται με την άδεια της Actors\’ Equity Association (Ένωσης Ηθοποιών) και της UK Equity (Ένωσης Ηθοποιών Ηνωμένου Βασιλείου), στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η Variety Artists\’ Federation (Ομοσπονδία Καλλιτεχνών του Βαριετέ), βάσει ενός προγράμματος ανταλλαγής μεταξύ American Equity και UK Equity (της Αμερικανικής Ένωσης Ηθοποιών και της Ένωσης Ηθοποιών του Ηνωμένου Βασιλείου).

Ανάμεσα στους ηθοποιούς φυσικά δεν μπορούμε να μην ξεχωρίσουμε και τον εξαιρετικό Ήθαν Χοκ στο ρόλο του Αυτόλυκου.