Το Τρίο ΙΑΜΑ, ένα από τα πιο πρωτοποριακά ελληνικά σύνολα σύγχρονης μουσικής, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Αθήνα, παρουσιάζοντας μια

επιλογή από συνθέσεις του ρεπερτορίου του, στις 1 και 2 Μαρτίου 2012 στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Στο πρόγραμμα θα ακουστούν οι συνθέσεις May του Γερμανο-Ισλανδού Steingrimur Rohloff, ο οποίος το 2010 τιμήθηκε με το βραβείο Bernd-Alois Zimmermann, Brahms im Spiegelkabinett [Ο Μπραμς στο δωμάτιο με τους καθρέπτες] του Αργεντινού Carlos Stella, γνωστού για το ετερογενές μουσικό υλικό που χρησιμοποιεί στις συνθέσεις του, Cendres της Kaija Saariaho, καθώς και οι ελληνικές συνθέσεις In the Vestige of the Present [Στα ίχνη του παρόντος] του Δημήτρη Παπαγεωργίου, Helix του Αντώνη Ανισέγκου και Vox Oblique του Δημήτρη Οικονόμου.

Τα τρία αδέρφια, Γιάννης Ανισέγκος (φλάουτο), Μαρία Ανισέγκου (τσέλο) και Αντώνης Ανισέγκος (πιάνο), εμφανίζονται ως Τρίο ΙΑΜΑ από το 2004. Αξιοσημείωτο είναι ότι το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει στην πλειονότητά τους συνθέσεις που έχουν γραφτεί ειδικά για το τρίο, σε πολλές περιπτώσεις από νέους Έλληνες συνθέτες, κάτι που καθιστά το τρίο σημαντικό όχημα για τη σύγχρονη μουσική στη χώρα μας.

Το Τρίο ΙΑΜΑ έχει εμφανιστεί επίσης στην Κύπρο, στη Γερμανία και στην Ελβετία. Το 2010 κυκλοφόρησε

το πρώτο τους CD, με τίτλο Present Perfect, το οποίο περιέχει επτά έργα Ελλήνων συνθετών.

Τρίο ΙΑΜΑ
Γιάννης Ανισέγκος:
φλάουτο
Μαρία Ανισέγκου: τσέλο
Αντώνης Ανισέγκος: πιάνο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δημήτρης Παπαγεωργίου
In the Vestige of the Present

Kaija Saariaho
Cendres

Αντώνης Ανισέγκος
Helix

Διάλειμμα

Steingrimur Rohloff
May

Carlos Stella
Brahms im Spiegelkabinett

Δημήτρης Οικονόμου
Vox Oblique

Πάρκινγκ στη Στέγη
Άνετη & οικονομική στάθμευση εντός του κτιρίου της Στέγης
(είσοδος από την οδό Λεοντίου)
Μόνο 5 € / 3 ώρες