Το …ταξίδι… της Καίτης Χαλιόρη ολοκληρώνεται με την παρουσίαση της τελευταίας δημόσιας εικαστικής της δράσης κατά των ναρκών, ταξιδεύοντας την 1η του Μάρτη στην Αλεξανδρούπολη.

Η δράση κατά των ναρκών, που παρουσιάζει η Κάτια Χαλιόρη, αποτελείται από μια σειρά από συμμετοχικές δημόσιες εικαστικές δράσεις διαμαρτυρίας, τις οποίες ξεκίνησε το 2008 στη Χίο, συνέχισε στο Λαύριο και τη Θεσσαλονίκη, φτάνοντας στον τελικό προορισμό, τερματίζοντας συμβολικά στον Έβρο.

“…το ταξίδι…”, είναι ένα σπονδυλωτό έργο σε εξέλιξη, που αναφέρεται στο δραματικό τέλος του πολύπαθου ταξιδιού των προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι πνίγονται στα νερά της Μεσογείου, σκοτώνονται από νάρκες ή ακρωτηριάζονται, προσπαθώντας να περάσουν τα σύνορα. Μέσα από την τέχνη, αρθρώνεται κραυγή διαμαρτυρίας και καταγγελία ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ανισότητα, την εξαθλίωση και την εγκληματική αδιαφορία για τις τραγικές συνέπειες από τη χρήση ναρκών.

Όσοι από τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης το επιθυμούν, μπορούν να πάρουν μέρος στην εικαστική δράση-διαμαρτυρία που θα ξεκινήσει την Κυριακή 1 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι, στο χώρο του Συλλόγου Αρχαιοφίλων. Οι  συμμετέχοντες πρέπει να φέρουν μαζί τους ένα παλιό  ρούχο, παντελόνι, πουκάμισο ή μπλούζα με μακριά μανίκια. Κατά την διάρκεια της δράσης θα κόψουν το ένα μπατζάκι ή το ένα μανίκι από το ρούχο  και  θα  το  κρεμάσουν στα  στημένα συρματοπλέγματα  του  χώρου.

Η τέταρτη και τελευταία δράση, πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Διεθνή Εκστρατεία Απαγόρευσης των Ναρκών κατά Προσωπικού (ICBL), και εντάσσεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται διεθνώς για τα δέκα χρόνια από την διεθνή εφαρμογή της συνθήκης της Ottawa για την απαγόρευση των ναρκοπεδίων.