Το «σώμα μου και παιχνίδια με ζυμάρι» είναι η καινούρια ενότητα του  εκπαιδευτικού  προγράμματος  «ΜΑΖΙ», που θα υλοποιηθεί   τη  Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 7:00 μ.μ. στις εγκαταστάσεις  του Κοπερτί και που εστιάζει στην κοινωνικοποίηση και στη δημιουργική απασχόληση των μικρών φίλων του σχολείου.

Παιδιά ηλικίας από 2 έως 5 ετών με συνοδεία τους γονείς  τους, θα ανακαλύψουν το σώμα, αλλά και τα συναισθήματα τους μέσα  από  παιχνίδια, ενώ με αφορμή την εικαστική τέχνη θα αποτυπώσουν ολόκληρες μορφές στο χαρτί και θα βουτήξουν τα πινέλα τους στα χρώματα, προκειμένου να τις ζωντανέψουν.

Μουσικοκινητικές δραστηριότητες και θεατρικό παιχνίδι, θα πλαισιώνουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο να οξύνουν την κρίση των παιδιών, να ενισχύσουν την επικοινωνιακή τους φύση και να καλύψουν την ανάγκη τους για δημιουργική έκφραση. 

Τέλος  οι λιλιπούτειοι  φίλοι του Κοπερτί  θα μεταμορφωθούν σε γλύπτες, επισκέπτες μουσείων, «μαριονέτες»  και θα χρησιμοποιήσουν σαν  οδηγό το ζυμαράκι, την  παραδοσιακή και διασκεδαστική αυτή δραστηριότητα, για να φτιάξουν ολόκληρο ανθρώπινο σώμα ή μέρη του και να μάθουν να το αγαπούν.