Η παράσταση του έργου του Χένρυ Τζέημς με τίτλο «Το στρίψιμο της Βίδας«, που παρουσιάζει η MoveInContact στο Θέατρο «Εν Αρχή», παρατείνεται για 4 ακόμη βραδιές, λόγω αυξημένης ζήτησης των εισιτηρίων.

Η ομάδα θεάτρου και χορού MoveInContact σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, παρουσιάζουν «Το στρίψιμο της βίδας» του Χένρυ Τζέημς σε διασκευή για το θέατρο του Τζέφρι Χάτσερ και μετάφραση του Θωμά Μοσχόπουλου και σκηνοθεσία Πάρη Μαντόπουλου για δεύτερη σεζόν στο θέατρο ΕΝ ΑΡΧΗ.

Μια ιστορία φαντασμάτων, κρυμμένων μυστικών και αινιγμάτων. Ένα έργο στο οποίο η υποψία της ύπαρξης του φόβου ξεκινάει σχεδόν από την αρχή και σταδιακά κορυφώνεται καθώς η αφήγηση εξελίσσεται. Η ιστορία γραμμένη με ξεθωριασμένο μελάνι σε σελίδες που διατρέχουν επτά ημέρες.

Η νουβέλα του Χένρυ Τζέημς «Το στρίψιμο της βίδας» μεταφέρεται στη σκηνή μέσα από τη διασκευή του Τζέφρι Χάτσερ (1996). Πρόκειται για ένα από τα διασημότερα έργα του συγγραφέα και ταυτόχρονα ένα από τα πιο θαυμαστά κείμενα της φανταστικής λογοτεχνίας. Πρωτοδημοσιεύτηκε το 1898.

Σχολιάζει ο Julien Green: «Αριστούργημα της υπαινικτικότητας. Η δεξιοτεχνία είναι τόσο ευρηματική που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Το μυστικό γίνεται τρομακτικότερο με το να μην εκφράζεται ξεκάθαρα».

…….Την ιστορία μου την αφηγήθηκε στο κήπο. «Οι καλύτερες ιστορίες είπε αρχίζουν πάντοτε σε ένα κήπο.  Ένας άνδρας, μία γυναίκα ένας απαγορευμένος καρπός, η απώλεια της αθωότητας, η ανακάλυψη κάποιου πράγματος εντελώς…. μη». Οι λεπτομέρειες : ένα γράμμα, ένα μενταγιόν, ένα αίνιγμα, ένα όνομα. Τα λόγια είναι τα δικά της- γραμμένα με ξεθωριασμένο μελάνι στο ημερολόγιο της, σε σελίδες που διατρέχουν επτά ημέρες. Η ιστορία που αφηγείται είναι αυτή. Μια ιστορία φρίκης… και τρόμου… και θανάτου. Μια ιστορία που με έκανε να πεθάνω από το φόβο….

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση:  Θωμάς  Μοσχόπουλος

Σκηνοθεσία: Πάρης Μαντόπουλος

Παίζουν οι : Άννα Μερτζάνη, Κωνσταντίνος Ρεπάνης

Φωτισμοί:  Δημήτρης Κασιμάτης

Σκηνικά:  Πάρης Μαντόπουλος

Παραγωγή: MoveInContact, ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης