Το Stouraitis / Papadopoulos Quintet θα εστιάσει στη συνεργασία του Kenny Dorham με τον Joe Henderson και στην συνεργασία του Lee Morgan τόσο με τον Hank Mobley, όσο και με τον Wayne Shorter, μέσα από την προσωπική τους δισκογραφία, αλλά και αυτή των Jazz Messengers.

Έχοντας μία μακρά παρουσία τόσο ως μονάδες αλλά και ως group, το Konstantinos Stouraitis Trio έχει στο ενεργητικό του πολλές συναυλίες, από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών μέχρι το West Village της Νέας Υόρκης, ενώ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έχει συνεργαστεί με πάμπολλους μουσικούς και αποτελεί ένα από τα πιο ενεργά μέλη της εγχώριας και διεθνούς Jazz σκηνής της τελευταίας δεκαπενταετίας.

Σε αυτή τη μοναδική βραδιά καλεσμένος τους θα είναι ο εμβληματικός σαξοφωνίστας, συνθέτης και εκπαιδευτικός Τάκης Πατερέλης, ο οποίος με μία καριέρα 40 ετών αποτελεί την ζωντανή ιστορία του τζαζ σαξοφώνου της χώρας μας, με σπουδές στο Berklee College of Music και πολλές διεθνείς συνεργασίες, όπως με τους Jimmy Cobb, John Hicks κ.α.

Με σεβασμό στην Τζαζ παράδοση και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον οι πέντε μουσικοί θα ερμηνεύσουν λυρικές μελωδίες και έντονα ρυθμικά μοτίβα τα οποία θα μεταφέρουν τον Hard Bop ήχο των ’50s-60s.

Για μια μοναδική βραδιά, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, στο Half Note Jazz Club.

Stouraitis / Papadopoulos Quintet:

  • Δημήτρης Παπαδόπουλος – τρομπέτα
  • Τάκης Πατερέλης – τενόρο σαξόφωνο
  • Κωνσταντίνος Στουραΐτης – κιθάρα
  • Γιώργος Κωστόπουλος – κοντραμπάσο
  • Παναγιώτης Θέμας – τύμπανα