Ο Ιερώνυμος Καλετσάνος, η Αλεξία Καλτσίκη και ο Νέστορας Κοψιδάς βιώνουν μια ακραία συνάντηση στο έργο της Βιργινίας Διακάκη “Το Σπίτι”, που θα παρουσιαστεί από τις 23 Μαΐου στη σοφίτα του πολυχώρου CAMP, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Γιαμλόγλου. 

Το νεοελληνικό αυτό έργο που παρουσιάζεται για πρώτη φορά, είναι μια αλληγορική ιστορία για την ψευδαίσθηση της ελευθερίας, μια ακροβασία τριών προσώπων ανάμεσα στο λογικό και στο παράλογο. Μέσα από μια φαινομενικά αθώα συνθήκη, αναδύεται η ανάγκη του ανθρώπου να ανήκει, να εξουσιάζεται, να ξεπεράσει την μοναξιά του – ουσιαστικά να απαλλαγεί από την αποκλειστική ευθύνη της ύπαρξης του.

Στο “Σπίτι” θα βρεθούν τρεις χαρακτήρες χωρίς όνομα. Τρεις χαρακτήρες μετέωροι, ακαθόριστα σκοτεινοί, εγκλωβισμένοι σε μια συνεχή, βίαια και εξαντλητική αναμέτρηση όπου ο τελικός νικητής τα παίρνει όλα. Με όπλα τους τις λέξεις, ασκώντας έντονη ψυχολογική και σωματική βία, μια γυναίκα και δυο άντρες εφευρίσκουν διαρκώς τα μεταξύ τους όρια, κάνοντάς μας να αναρωτηθούμε για το ποια είναι η πραγματική φύση της ελευθερίας μας. 

Συντελεστές

ΚΕΙΜΕΝΟ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Βιργινία Διακάκη

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δημήτρης Γιαμλόγλου

ΜΟΥΣΙΚΗ – ΗΧΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Αλέξης Ρέτσης

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Χριστίνα Θανάσουλα

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Grand Babushka

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ: Αλεξία Καλτσίκη, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Νέστορας Κοψιδάς

Σύνοψη

Μια γυναίκα δέχεται τη νυχτερινή επίσκεψη ενός άγνωστου άντρα μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Κάτι που αρχικά μοιάζει με απλή διαπραγμάτευση, γρήγορα μετατρέπεται σε ένα ιδιόμορφο διανοητικό παιχνίδι. Η εισβολή του καταλήγει σε μια παράλογη απαίτηση από τη μεριά του – κι εκείνη φαίνεται να μην μπορεί να του αντισταθεί. Με κάποιον, αλλόκοτο, τρόπο εκείνος μπορεί να διεισδύσει στο μυαλό της και να την φέρει αντιμέτωπη με όσα θεωρούσε δεδομένα για τον εαυτό της, τη ζωή της, το παρόν της. Και ακόμη πιο πολύ: Το μέλλον της.

Μέχρι το τέλος της βραδιάς ωστόσο, όλες οι βεβαιότητες θα ανατραπούν. Σε αυτό το παιχνίδι εξουσίας θα μπει και ένας τρίτος, ακόμη πιο αινιγματικός παίκτης. Και μένει να φανεί ποιος θα επικρατήσει – και ποιο θα είναι το πραγματικό κόστος της νίκης.   

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ