Το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 19:00 το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος υποδέχεται την Κλερ Σιμόν (Claire Simon) για την προβολή της ταινίας της «Notre corps» («Το Σώμα μας») μέρος του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος των Μεγάλου Μήκους Ταινιών του Διεθνούς Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας – KINO Athens.

Μετά το πέρας της προβολής για διεξαχθεί συζήτηση με την σκηνοθέτιδα, Claire Simon, και την καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ, Νίνα Βελιγράδη με την συμμετοχή του γυναικολόγου/χειρούργου Γιώργου Νικολόπουλου. 

Η ταινία προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Σύνοψη ταινίας “Notre corps”

Σε ένα δημόσιο νοσοκομείο του Παρισιού, η Claire Simon διερωτάται τι σημαίνει να ζεις μέσα στο γυναικείο σώμα, κινηματογραφώντας την ποικιλομορφία, τη μοναδικότητα και την ομορφιά του σε όλα τα στάδια της ζωής. Ξεδιπλώνονται μοναδικές ιστορίες επιθυμιών, φόβων και αγώνων, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της ίδιας της σκηνοθέτιδας.

  • Γλώσσα: Γαλλικά
  • Υπότιτλοι: Ελληνικά | Αγγλικά

Κλερ Σιμόν – Βιογραφικό σκηνοθέτιδας

H Κλερ Σιμόν (Claire Simon) μεγάλωσε στη Γαλλία και ξεκίνησε τις σπουδές της στην εθνολογία. Αυτοδίδακτη, έμαθε να μοντάρει και σκηνοθέτησε τις πρώτες της ταινίες μικρού και ντοκιμαντέρ, μέχρι την πρώτη της ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, “A Foreign Body” (“Sinon, Oui”, 1997). Κατά τη διάρκεια της παραγωγικής καριέρας της, η σκηνοθέτης έχει συνδυάσει αληθινές και μυθοπλαστικές ιστορίες -“It Burns” (“Ça brûle”) (2005), “Playtime” (1992). Τα τελευταία 20 χρόνια, οι ταινίες της έχουν προβληθεί και βραβευτεί στις Κάννες, τη Βενετία και την Berlinale.

Διαβάστε επίσης:

KINO Athens: Το πρόγραμμα για το 2ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας!