Πρόκειται για τη δεύτερη διοργάνωση του προγράμματος «Πρώτο Βήμα», στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά και νέοι που ζουν στην Ελλάδα και μιλούν ελληνικά.

Για την υλοποίηση του φετινού προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι έχουν στη διάθεση τους μία περίοδο κατάθεσης των προτάσεων τους έως και τις 15 Απριλίου 2008.

Οι εγκρίσεις των προτάσεων που θα καταθέσουν παιδιά και νέοι θα γίνουν μέχρι τις 15 Μαΐου 2008, ενώ η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης του έργου τους είναι η 30η Οκτωβρίου του 2008.

Ειδικά για φέτος θα υπάρχει και μια δεύτερη ημερομηνία κατάθεσης, η οποία είναι έως τις 15 Νοεμβρίου 2008. Οι εγκρίσεις θα γίνουν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2008 και η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης του έργου θα είναι η 30η Μαΐου 2009.

Οι προτάσεις μπορούν να γίνουν από μεμονωμένα άτομα ή ομάδες (π.χ παιδιά από μία τάξη σχολείου) που θα δουλέψουν συλλογικά σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

Το «Πρώτο Βήμα» είναι μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου που στοχεύει να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά και νέους να δοκιμάσουν το ταλέντο τους και τις δυνατότητες τους ως δημιουργοί ταινιών μικρού μήκους χρησιμοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία.

Πέρυσι το πρόγραμμα λειτούργησε πιλοτικά και η ανταπόκριση υπήρξε θετική!

Για αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα και την ακριβή διαδικασία υποβολής προτάσεων και έργων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Τμήμα Παραγωγής του ΕΚΚ, καθημερινά στα τηλέφωνα: 210 3678521 και 210 3678513.

Πληροφορίες
Πρώτο Βήμα
Διάρκεια προγράμματος: 7 Απριλίου έως 5 Νοεμβρίου