Ξεκίνησαν οι παραστάσεις για το υπέροχο δημιούργημα της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας «Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέη» του κορυφαίου συγγραφέα

Oscar Wilde, που παρουσιάζεται από την Ομάδα «Πότε…;» σε διασκευή Ροζίτας Σώκου και σκηνοθεσία Ελένης Δούναβη, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο «Βαφείο-Λάκης Καραλής».

Εκατόν είκοσι χρόνια έχουν περάσει από τη “Γέννηση” του Ντόριαν Γκρέη

Ο Oscar Wilde, κορυφαίος συγγραφέας εκπρόσωπος του ρεύματος των Εστέτ και των παρακμιακών, δημιούργησε ένα σύμβολο αιώνιας νιότης και ομορφιάς ανεξίτηλο στο πέρασμα του χρόνου, που εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να σαγηνεύει θεατές και αναγνώστες και να προσφέρεται για συνεχείς ανακαλύψεις και επανανακαλύψεις.

Το έργο, άκρως συμβολικό κινούμενο σε πολλαπλά επίπεδα, κατέρχεται στα ενδότερα της ατομικότητος και ανασύρει από εκεί τη σκοτεινή και αφιλόξενη πλευρά της ανθρώπινης μοίρας. Είναι ένας ύμνος κατακόρυφος για την αθωότητα της αμαρτίας και το παιχνίδι της ηδονής.

Για τη ζωή δίχως φραγμούς και δίχως πένθος.  Ένα ρήγμα βαθύ στο χρόνο και στο χώρο με τίμημα την ίδια την ψυχή του ήρωα.

Πρωτοπαρουσιάστηκε το 1977 από το “Θέατρο Έρευνας” του Δημήτρη Ποταμίτη. Ένα υπέροχο δημιούργημα της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας που μεταφέρεται ξανά στο θέατρο.

Ο Ντόριαν Γκρέη ανεβαίνει στο θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής και θα μας περιμένει για να μας φέρει αντιμέτωπους με την αστάθεια της ύπαρξης και τον εσωτερικό μας καθρέφτη.

Διασκευή: Ροζίτα Σώκου
Σκηνοθεσία: Ελένη Δούναβη
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Τσαλής
Κοστούμια: Ομάδα Πότε…?
Επιλογή μουσικής επένδυσης:  Ελένη Δούναβη
Επιμέλεια μουσικής: Μανώλης Κουτσάκης
Φωτογραφία: Νίκη Δαλιανά
Γραφιστική επιμέλεια:  Δημήτρης Δημόπουλος
Make up-Hair styling: Αναστάσης Γαραγάνης

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Γιώργος Τσακίρης: Ντόριαν Γκρέη
Ελένη Δούναβη: Σύμπιλ Βαίην
Γρηγόρης Σέρμπης: Χένρυ Γουόττον
Μπάμπης Λουκόπουλος: Μπάζιλ Χώλγουωρντ
Λευτέρης Βλάχος: Άλλαν Κάμπελ