Το Ωδείο Αθηνών, ένας πολυχώρος τεχνών, ζωντανός φορέας πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας από το 1871, που συμπεριλαμβάνει σεμινάρια και ρεσιτάλ πιάνου, συναυλίες μουσικής δωματίου, χορωδιακή μουσική και διαλέξεις, ανάμεσα στις ποικίλες εκπαιδευτικές του δραστηριότητες, εγκαινιάζει τον νέο κύκλο συναυλιών του τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014, στην Αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής», με το πιανιστικό ντούο Γουβέλης – Αγγελόπουλος που θα εκτελέσει την 9η Συμφωνία του L. van Beethoven, σε μεταγραφή του Franz Liszt για δύο πιάνα.

Πρόκειται για ένα έργο τεχνικά δυνατό μα και αισθαντικό, που αποκαλύπτει το θαυμασμό που έτρεφε ο Liszt για τον Beethoven και που έκανε την πρεμιέρα του στα 1853, για να αγκαλιαστεί θερμά από τον Johannes Brahms και την Clara Schumann, ένα πιανιστικό ντούο που ερμήνευσε το έργο το 1855, στα 22α γενέθλια της Clara.

Λίγα λόγια για τους ερμηνευτές:

– Ο διεθνώς βραβευμἐνος πιανίστας Χαράλαμπος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και μελέτησε με τις Ι. Σημηριώτη και Δ. Ευνουχίδου. Με υποτροφία του Ιδρύματος “Λ. Βουδούρη” σπούδασε στην Κολωνία  (Hochschule fur Musik Köln) απ’ όπου πήρε το δίπλωμα  σολίστ με άριστα. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στη Royal Scottish Academy of Music and Drama, που οδήγησαν στον τίτλο Master in Performance. Έχει εμφανιστεί σε αίθουσες όπως τα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, το Centre Cultural Portugal Paris, το Κendal Town Hall, το Wells Concert Hall, το Musashino Center Tokyo, καθώς και σε διεθνή φεστιβάλ και έχει αποσπάσει θερμές κριτικές.

Είναι μέλος του συνόλου Piandaemonium (6 πιάνα, 12 πιανίστες). Δισκογραφικά κυκλοφόρησε τα έργα του Ν. Κωνσταντινίδη για σαξόφωνο και πιάνο με τον σαξοφωνίστα Θ. Σωτηριάδη, ενώ ηχογραφήθηκαν πρόσφατα ζωντανή συναυλία του Piandaemonium και κύκλος τραγουδιών του Αιμ. Ριάδη.

Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του πανεπιστημίου Μακεδονίας με επιβλέποντα καθηγητή τον Uwe Matschke με θέμα την έκδοση και μελέτη του συμφωνικού κοντσέρτου, έργο 30, του Μ. Καλομοίρη.

– Ο διακεκριμένος πιανίστας Τίτος Γουβέλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών με τον Άρη Γαρουφαλή, στο Βασιλικό Κολλέγιο Μουσικής του Λονδίνου και στη Βασιλική Ακαδημία της Σκωτίας ως υπότροφος του Σωματείου Τζίνα Μπαχάουερ, του Ιδρύματος Ωνάση και του ΙΚΥ.  Έχει κερδίσει βραβεία σε πολλούς πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, καθώς και το βραβείο «Μυκονίου» της Ακαδημίας Αθηνών. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με Ορχήστρες, αλλά και σε ατομικά ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Μεγ. Βρετανία, Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Σερβία, Τουρκία, Νιγηρία και Κύπρο). Παράλληλα δραστηριοποιείται έντονα στο χώρο της μουσικής δωματίου συνεργαζόμενος με σημαντικούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα. Με τον πιανίστα Χαράλαμπο Αγγελόπουλο συνεργάζονται τακτικά σε ρεπερτόριο για δύο πιάνα και τέσσερα χέρια. Διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο «Νικόλαος Μάντζαρος», ενώ έχει διατελέσει καθηγητής στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Από κοινού με την υψίφωνο Μάιρα Μηλολιδάκη έχουν την καλλιτεχνική επιμέλεια του φεστιβάλ «Μουσικοί Συν-ΤΟΝισμοί» στο πολιτιστικό κέντρο Beton7 στην Αθήνα.