Το 2ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας φιλοξενεί την επιτυχημένη παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών με τίτλο «Το Παρτάλι» και πρωταγωνιστή το Χρήστο Στέργιογλου στο Κυβερνείο Αίγινας

… την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012, στις 21:00.

Το Παρτάλι… πάει διακοπές στην Αίγινα!

Η επιτυχημένη παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών «Το Παρτάλι» φιλοξενείται την Παρασκευή 20 Ιουλίου και ώρα 21.00  στο Κυβερνείο της Αίγινας, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Θεάτρου του νησιού. Στην παράσταση τον παρενδυτικό ήρωα του Θεόδωρου Γρηγοριάδη υποδύεται ο Χρήστος Στέργιογλου σε σκηνοθεσία Στέλιου Κρασανάκη και κοστούμια Κώστα Βελινόπουλου.

Παρτάλι σημαίνει το παλιό ρούχο, όπως η ζωή του ήρωα που έλκει τα τραύματα του από την εποχή της κατοχής της Βορείου Ελλάδας από τους Βούλγαρους Στο Παρτάλι, μεταμφίεση, παρενδυσία και κοινωνικό περιβάλλον συνθέτουν ένα σχόλιο για τη διαμόρφωση της σεξουαλικής ταυτότητας και παράλληλα για την υβριδοποίηση της ταυτότητας του Νεοέλληνα, σε μια παράσταση όπου η προσωπική ιστορία συμπλέκεται με την εθνική ιστορία.

Ο Στέλιος Κρασανάκης με την διπλή ιδιότητά του, Σκηνοθέτης – Ψυχίατρος,  έχει και στο παρελθόν συναντηθεί με πρόσωπα αποκλίνοντα, που ανοίγουν ένα παράθυρο στον ατομικό και στο συλλογικό ψυχισμό.

Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία, στο Φεστιβάλ Αθηνών τον Ιούλιο του 2011.