Η ομάδα 9 παρά κάνει το ντεμπούτο της με Το όνειρο του Σολωμού, μία πρωτότυπη παράσταση, εμπνευσμένη από τους καθημερινούς μας υπαρξιακούς προβληματισμούς.

Είναι ο προορισμός του ανθρώπου να κάνει παιδιά και να πεθάνει;

Η παράσταση αφηγείται το ταξίδι ενός σολομού, του Διονύση. Ο σολομός ως είδος γεννιέται σε γλυκά νερά, μεταναστεύει στον ωκεανό κι επιστρέφει αργότερα εκεί όπου γεννήθηκε για να γονιμοποιηθεί. Μέσα από αυτή τη διαδικασία εξαντλείται  και πεθαίνει.

Τη διαδρομή αυτή ακολουθεί και ο Διονύσης και κατά τη διάρκειά της, συναντά διάφορα πλάσματα του βυθού που επηρεάζουν την πορεία του. Σε αυτό το φανταστικό ταξίδι, ο σολομός μας θα αναζητήσει απαντήσεις στις υπαρξιακές του ανησυχίες του από μεγάλες προσωπικότητες της Ιστορίας, όπως ο Άλμπερτ Άινσταιν – το δελφίνι, ο Σίγκμουντ Φρόιντ- το χέλι, η Μητέρα Τερέζα – η αρκούδα, ο Ρωμαίος – το λαβράκι και πολλοί άλλοι, αλλά και την απάντηση στο ερώτημα πώς κάνεις δικές σου όλες αυτές τις θέσεις που προβάλλονται σαν απαντήσεις από σοφούς ανθρώπους;

Το κείμενο είναι μία σύλληψη της ομάδας 9 παρά και η ζωντανή πρωτότυπη μουσική της περφόρμανς είναι γραμμένη ειδικά για την παράσταση.

Σύλληψη: Φένια Σχοινά – Λιανού Μαριάννα
Κείμενο: Μαριάννα Λιανού
Σκηνοθεσία: ομάδα 9 παρά
Σκηνογραφία: Μάριος Ράμμος
Μουσική επιμέλεια: Σπύρος Λιβάνης
Βίντεο: Κλείτος Κυριακίδης, Νίκος Παπαγγελής
Τραγούδι: Nalyssa Green


Παίζουν: Φένια Σχοινά, Λιανού Μαριάννα