Το Θέατρο Άνεσις παρουσιάζει το παιδικό έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου με τίτλο «Το μυστικό του βασιλιά», σε σκηνοθεσία Θάλειας Ματίκα με την πρεμιέρα να έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Στην Παιδική Σκηνή του θεάτρου ΑΝΕΣΙΣ θα παρουσιαστεί από το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου το έργο του Βασίλη Μαυρογεργίου «Το μυστικό του Βασιλιά», σε σκηνοθεσία Θάλειας Ματίκα.

Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, συγγραφέας της περιβόητης ”Κατσαρίδας” και άλλων θεατρικών επιτυχιών, μετά τη συνεργασία του με τις παιδικές σκηνές του Εθνικού Θεάτρου και θεάτρου του Νέου Κόσμου,  επανέρχεται και με τη Θάλεια Ματίκα ενώνουν καλλιτεχνικά τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν μια παράσταση για παιδιά… όλων των ηλικιών.

Λίγα λόγια για το έργο:Γίνεται μια καρδιά να μην αγαπά; Γίνεται!
Ο βασιλιάς δεν είναι καθόλου στα καλά του. Η καρδιά του πάγωσε μια και καλή και δεν νιώθει πλέον καθόλου ζεστασιά. Δεν αγαπά ούτε τα κουτάβια, ούτε τις βόλτες, ούτε το φαγητό ούτε καν τους άλλους ανθρώπους γύρω του. Κανέναν!  Γι’ αυτό και άκαρδος καθώς είναι, έκλεισε στο πιο σκοτεινό μπουντρούμι, στα έγκατα της γης, το κορίτσι που το φωνάζουν «σαμιαμίδι», τον αιώνια αφηρημένο ιππότη «καταστροφέα» που χαλάει οτιδήποτε πέσει στα χέρια του, την τεράστια γυναίκα με το παρατσούκλι «η αρκούδα», και τον ίδιο του τον τροβαδούρο, που εδώ που τα λέμε είναι λιγάκι ενοχλητικός και πολυλογάς. Αν δε βρουν μια απάντηση στο πρόβλημά του δεν πρόκειται να ξαναδούν το φως της μέρας. Άλλωστε, όπως λέει κι ο ίδιος ο βασιλιάς «κλείσ’ τους σε ένα μπουντρούμι και για να κερδίσουν την ελευθερία τους γίνονται πιο έξυπνοι κι από επαγγελματία σοφό. Κι επιπλέον σου κάνουν και τη δουλειά σου τζάμπα…». Άκαρδος βασιλιάς είναι αυτός, κάτι θα ξέρει…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:Σκηνοθεσία: Θάλεια Ματίκα
Μουσική: Παναγιώτης Τσεβάς
Φωτισμοί: Μπάμπης Αρώνης
Σκηνικά- κοστούμια: Θάνια Ιορδανίδου

ΠΑΙΖΟΥΝ:Ορέστης Τζιόβας, Ηλιάννα Γαϊτάνη, Τερέζα Γριμάνη, Σεραφείμ Ράδη, Καρολίνα Κάρτερ

Πρόκειται για την τρίτη  θεατρική παραγωγή που προγραμματίζει για το θέατρο ΑΝΕΣΙΣ ο Τάσος Ιορδανίδης, ο οποίος ανέλαβε από τη φετινή σεζόν την καλλιτεχνική διεύθυνση του χώρου. Στην Κεντρική Σκηνή (Τετάρτη έως Κυριακή) θα ανέβει σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ το αριστούργημα του Τζεφ Μπάρον, «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην» με το σπουδαίο Γιώργο Μιχαλακόπουλο, ο οποίος επανέρχεται στο ρόλο του ιδιόρρυθμου ηλικιωμένου κύριου Γκρην, επωμιζόμενος και τη σκηνοθεσία, και τον Τάσο Ιορδανίδη, ενώ στη Β’ Σκηνή του θεάτρου (Δευτέρα με Τρίτη) θα ανέβει σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, το εξαιρετικά δυνατό «Μόλλυ Σουήνυ» του Μπράιαν Φρίελ, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη με τους Ευδοκία Ρουμελιώτη, Γιώργο Πυρπασόπουλο και Δημήτρη Καραμπέτση.