Το έργο του Νίκου Καμτσή είναι μια παράσταση βασισμένη σε αυθεντικά λαϊκά παραμύθια της ελληνικής παράδοσης και παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στο Θέατρο Τόπος Αλλού σε σκηνοθεσία του ίδιου από την Παιδική Σκηνή Αερόπλοιο.

Η παράσταση είναι μια πολύχρωμη περιπέτεια με ταξίδια, άλλοτε κωμικά και άλλοτε δραματικά, καθώς μέσα από τα παραμύθια που λέει η γιαγιά ξετυλίγονται μεγάλα κομμάτια της ελληνικής ιστορίας.
Οι ηθοποιοί χειρίζονται μάσκες, κούκλες και σκιές, μεγάλα και μικρά ομοιώματα ενώ παράλληλα οι μικροί θεατές παρακολουθούν σε γιγαντοοθόνες μεγάλες προβολές που ζωντανεύουν τη φαντασία.
 
Δυο κορίτσια χάνονται μέσα σε στοίβες άχρηστα αντικείμενα σκονισμένα και πεταμένα στη σοφίτα του παλιού νεοκλασικού σπιτιού τους.  Ανοίγοντας ανακαλύπτουν μαζί με άλλα πράγματα το ημερολόγιο της γιαγιάς τους καθώς και τα φουστάνια της. Ένα κουτί γεμάτο με παλιές κιτρινισμένες φωτογραφίες  διαγράφουν την περιπέτεια της γιαγιάς αλλά και της Ελλάδας.

Τα κορίτσια παίζοντας μπαίνουν στην περιπέτεια της γιαγιάς τους και ζούνε τη ζωή της καθώς αυτή ζωντανεύει και τους διηγείται πως ήρθε από τη Μ. Ασία στην Ελλάδα και πως έζησε μη κάνοντας τίποτα άλλο από το να λέει παραμύθια.

Παίζουν: Μαρίνα Δανέζη, Ασπασία Πίκου
Στο ρόλο της γιαγιάς η Μαίη Σεβαστοπούλου