Το διάσημο μπλε ρομπότ γάτα της Ιαπωνίας, Doraemon, το οποίο εδώ και χρόνια έχει αποτελέσει από το στολίδι ενός ολόκληρου τρένου έως και σχέδιο της Gucci, θα τιμηθεί φέτος σε μία έκθεση μονάχα γιαυτό! Ο εμβληματικός χαρακτήρας πρόκειται να φιλοξενήσει τη δική του έκθεση φέτος το καλοκαίρι στο Μουσείο Τέχνης Kyocera στο Κιότο. Συγκεκριμένα στο νέο εκθεσιακό χώρο του μουσείου, το Higashiyama Cube.

Η έκθεση Doraemon Kyoto 2021 ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί πέρυσι. Ωστόσο, λόγω του Covid-19, αναβλήθηκε για φέτος. Οι ημερομηνίες που θα διεξαχθεί είναι από τις 10 Ιουλίου έως τις 5 Σεπτεμβρίου. Η έκθεση θα περιλαμβάνει το Doraemon σε μια σειρά σύγχρονων έργων που δημιουργήθηκαν από 28 κορυφαίους Ιάπωνες καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Makoto Aida, Ryota Kuwakubo, Sebastian Masuda και Takashi Murakami.

Πρόκειται για μια μοναδική συλλογή έργων, η οποία συγκεντρώνει πολλά έργα τέχνης που έχουν εκτεθεί στο παρελθόν σε διάφορες εκθέσεις σε όλη την Ιαπωνία. Οι επισκέπτες και οι επισκέπτριες της έκθεσης, θα βρούνε πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, έργα γραφιστικής και φωτογραφίες με το αξιολάτρευτο Doraemon. Tα πιο χαρακτηριστικά έργα της έκθεσης  είναι αυτά, του παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη Superflat Takashi Murakami, ο οποίος ενσωμάτωσε το μπλε ρομπότ – γάτα στα κολάζ λουλουδιών του.

Πληροφορίες & Φωτογραφίες: TimeOut.com | ©Masaharu Sato ©Fujiko-ProKakurembo, Masaharu Sato