Η Feelgood παρουσιάζει «Το Μικρό Ψάρι» (“Stratos”), του Γιάννη Οικονομίδη μετά το Βερολίνο και στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες από 27 Μαρτίου 2014!

Η ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «To Μικρό Ψάρι» (αγγλικός τίτλος “Stratos”) θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

«Το Μικρό Ψάρι», το οποίο συμμετέχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Βερολίνου, θα κάνει την επίσημη πρώτη προβολή του στις 11/02 στις 22:00 στην αίθουσα Berlinale Palast (δύο επαναληπτικές προβολές θα λάβουν χώρα στις 12/02 και στις 16/02).

Παρόντες στην πρεμιέρα θα είναι μεταξύ άλλων ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης, οι ηθοποιοί Βαγγέλης Μουρίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Πέτρος Ζερβός, Γιάννης Τσορτέκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Μαρία Καλλιμάνη, Σόνια Θεοδωρίδου και Πόπη Τσαπανίδου.

Η δημοσιογραφική προβολή της ταινίας στο Βερολίνο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11/02 στις 15:00 στην αίθουσα CinemaxX 7. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Hyatt. Παράλληλα, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στις 12:00 στην Αθήνα και στον κινηματογράφο Αθήναιον θα πραγματοποιηθεί δημοσιογραφική προβολή της ταινίας «Το Μικρό Ψάρι».   Η ταινία θα βγει στους κινηματογράφους στις 27 Μαρτίου από την Feelgood.

Σύνοψη

Στα 19 του, ο Στράτος διέπραξε ένα έγκλημα πάθους. Πέρασε τη μισή του ζωή στη φυλακή, κάτω από την προστασία ενός αρχινονού του υποκόσμου, του Λεωνίδα. Μια μέρα, κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες, ο Λεωνίδας του έσωσε τη ζωή. Ο Στράτος αυτό δεν το ξέχασε ποτέ.

Ελεύθερος πια, ο Στρατός δουλεύει τη νύχτα σε ένα αρτοποιείο, ενώ τη μέρα εκτελεί συμβόλαια θανάτου. Όλα του τα χρήματα τα δίνει στον Γιώργο, τον αδελφό του Λεωνίδα, που οργανώνει ένα παράτολμο σχέδιο απόδρασης για να βγάλουν τον Λεωνίδα από την φυλακή. Το μόνο πράγμα που απασχολεί τον Στράτο είναι να εξοφλήσει το χρέος του στον Λεωνίδα. Η μέρα της απόδρασης, η πιο σημαντική μέρα της ζωής του, πλησιάζει…

Director:

Γιάννης Οικονομίδης

Script:

Γιάννης Οικονομίδης, Θάνος Ξηρός, Βαγγέλης Μουρίκης, Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Χάρης Λαγκούσης

Production:

Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Πάνος Παπαχατζής, Michael Weber

Actors:

Βαγγέλης Μουρίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Πέτρος Ζερβός, Γιάννης Τσορτέκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Γιάννης Αναστασάκης, η μικρή Πωλίνα Δελλατόλα, Μαρία Καλλιμάνη, Όμηρος Πουλάκης, Αλέκος Πάγκαλος, η Σόνια Θεοδωρίδου και η Πόπη Τσαπανίδου

Other contributors:

Executive Producer: Μαρίνα Κωνσταντακοπούλου, Συμπαραγωγοί: ViolaFügen, Ειρήνη Σουγανίδου, Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Κατσαΐτης, Mοντάζ: Γιάννης Χαλκιαδάκης, Σκηνικά– Κουστούμια: Ιουλία Σταυρίδου, Μακιγιάζ: Γιάννης Παμούκης, Ήχος: Nτίνος Κίττου, William Ed. Franck, Σχεδιασμός Ήχου-Μιξάζ: Κώστας Φυλακτίδης, Μουσική: Μπάμπης Παπαδόπουλος, Παραγωγή: FaliroHouseProductions, Αργοναύτες Α.Ε., MatchFactoryProductions και Γιάννης Οικονομίδης Φιλμς ΛΤΔ, Σε συμπαραγωγή με: FeelgoodEntertainment Α.Ε., ΕΚΚ, Δ.Τ./ ΝΕΡΙΤ Α.Ε., Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου, Με την υποστήριξη των Eurimages, Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, FilmUndMedienStifungNRW, World Sales: The Match Factory GmbH

Διάρκεια:

137′

Γλώσσα ταινίας:

Ελληνικά

Tagline:

Η καταιγίδα έρχεται.