Από τις Εκδόσεις Οσελότος κυκλοφορεί το βιβλίο του Χρήστου Ε. Ζώη, Το μεγάλο μυστικό.

Ο Άρης, φοιτητής της Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, επιστρέφει για λίγες μέρες στη γενέτειρά του, το Μικρό Πάπιγκο των Ιωαννίνων. Το «τελευταίο αντίο» στον αγαπημένο του παππού, με αφορμή μια αποστολή που εκείνος του έχει αναθέσει, θα τον φέρει μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα. Η Μυρτώ, μια μεταπτυχιακή φοιτήτρια από τον Βόλο, θα παίξει σημαντικό ρόλο κατά τη σύντομη παραμονή του στην πατρίδα, θέτοντάς τον μπροστά σε αποφάσεις ζωής που θα πρέπει να λάβει. Παράλληλα με την έρευνα που θα διεξάγει, ο Άρης θα βρει την ευκαιρία να συναντήσει παλιούς γνωστούς, να κάνει νέες γνωριμίες και να παρακολουθήσει τα δρώμενα της πόλης των Ιωαννίνων τού σήμερα, μελετώντας ταυτόχρονα και ενδιαφέρουσες στιγμές της ιστορίας τους. Η σκοτεινή, όμως, πλευρά των πραγμάτων δε θ’ αργήσει να κάνει κι αυτή την εμφάνισή της. Θα κατορθώσει ο Άρης να φέρει εις πέρας την αποστολή του παππού; Κι αν το καταφέρει, τι θα του αποκαλυφτεί στο τέλος; Και γιατί στον γρίφο που καλείται να λύσει εμπλέκεται το όνομα του Αλέξανδρου του Μέγα και της μητέρας του Ολυμπιάδας; Ποιο είναι τελικά το Μεγάλο Μυστικό;

Ένα μυθιστόρημα που βλέπει τη θετική, την αισιόδοξη πλευρά της ζωής. Που παίζει φιλοσοφώντας και φιλοσοφεί παίζοντας.
Ένα βιβλίο, που φέρνει τον αναγνώστη –με τρόπο κατανοητό αλλά και παράλληλα διασκεδαστικό– σε επαφή με τις διάφορες επιστήμες, τις τέχνες, αλλά και την ιστορία της Ηπείρου.
Ένα βιβλίο που θα σας κάνει να θυμηθείτε, να ξεχάσετε, να νοσταλγήσετε, να χαμογελάσετε και να ανακαλύψετε τη μυστική συνταγή της ανθρώπινης ύπαρξης.

Ο Χρήστο Ε. Ζώη Φιλόλογος, ορμώμενος εκ Πολυγύρου της Δωδώνης, διαμένων εις Ιωάννινα, ερασιτέχνης συγγραφέας στο φθινόπωρο της ηλικίας του, αποπειράται να ξεχρεώσει ένα μέρος από εκείνα που ο μοναδικός αυτός τόπος του χάρισε μέχρι τώρα. «Tο Μεγάλο Μυστικό» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Μια –ακόμη– ευτράπελη στιχουργική απόπειρα παιδικής λογοτεχνίας, βρήκε τον δρόμο της στο χαρτί από τις εκδόσεις «Οσελότος». 

Επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες:  http://www.tomegalomystiko.blogspot.gr, F/b: To Megalo Mystiko – Chris E. Zois